:
۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد
زارع گفت: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در عمقهای مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشتهای کشور موجود است.
۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد/تجهیز یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاریعباس زارع مجری طرح سامانههای نوین آبیاری در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در کشور موجود است، اظهار کرد: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در عمقهای مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشتهای کشور موجود است که در برنامه تعادل بخشی وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو این موضوع باید ساماندهی و تعیین تکلیف شود.
وی افزود: طبق قانون برنامه ششم، ۸۵ درصد هزینه اجرای سامانههای نوین آبیاری توسط دولت و ۱۵ درصد توسط بهره برداران پرداخت میشود که با توجه به نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت لوازم و تجهیزات، سهم کشاورزان افزایش پیدا کرده است.
زارع آبیاری هوشمند را یکی از پروژههای اصلی کشاورزی هوشمند اعلام کرد و گفت: هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری در سال ۹۷ و سال آتی از جمله اولویتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی به شمار میرود که به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی با فناوری اطلاعات تفاهمنامهای در خصوص کشاورزی هوشمند امضا کردند که به این ترتیب آب مورد نظر گیاه در زمان و محل مورد نیاز با سیستمهای نوین آبیاری تامین میشود.
بیشتر بخوانید: بهرهوری ۶ درصدی آب در بخش کشاورزی/ سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه نوین آبیاری تجهیز میشود
تجهیز بیش از یک میلیون هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاری/ ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی در کشور وجود دارد
مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری ادامه داد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی زیر شبکه مدرن و سدها به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شدند.
وی با اشاره به اینکه ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی و ۳ میلیون و ۲۰۰ هکتار اراضی مدرن زیر شبکه در کشور موجود است، بیان کرد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار از اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی شبکه مدرن به سامانههای نوین تجهیز شدند که این امر بیانگر آن است که به طور متوسط ۲۲ درصد اراضی آبی در کشور به سامانه نوین مجهز هستند.
زارع در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه بخش محدودی از اراضی به سامانههای نوین مجهز هستند، بنابراین راه درازی پیش رو داریم که با حمایت از پروژهها و مشارکت صد درصدی بهره برداران میتوانیم مابقی منابع آب و خاک را که اجازه میدهد به سامانههای نوین جهت افزایش بهره دری تجهیز کنیم.
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
استفاده از مالچ نفتی در مناطقی که درگیر پدیده گرد و غبار هستند، علاوه بر نابودی خاک و آب و موجب نابودی پوشش گیاهی و موجودات آن مناطق نیز میشود.
به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها در برخی از شهرهای جنوبی کشور شاهد کشته شدن موجوداتی هستیم که در لیست گونههای در حال انقراض هستند. در برخی از تصویرها مشخص میشود که این گونههای با ارزش به دلیل وجود ماده نفتی از بین رفتهاند.
در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیم و گرمای زمین شاهد خشک شدن بسیاری از رودخانهها و تالابها هستیم که همین موضوع منجر به ایجاد گرد و غبار در مناطق مختلف شده است.
در سالهای اخیر کشورهای مختلف برای جلوگیری از نفوذ پدیده گرد و غبار به شهرهایشان، اقدامات متعددی از جمله کاشت درخچهها و مالچپاشی در مناطق منشأ گرد و غبار و شنهای روان را انجام میدهند که ایران نیز جزء آن دسته از کشورهایی است که در این زمینه اقداماتی را انجام داده است، اما استفاده از موادی همچون مالچ نفتی برای ثبیت گرد و خاک و شنهای روان تاکنون تأثیر چندانی به همراه نداشت.
مالچ نفتی پوششی از مواد چسبنده و باقی مانده نفتی است که در پالایشگاهها تولید میشود و میتوان برای عایق کردن نهرهای آب و استخرهای ذخیره آب از آن استفاده کرد. حال از این مواد برای تثبیت شنهای روان در کشورها استفاده میکنند، به این صورت که پسماندهای نفت خام را به صورت لایه نازک بر روی تپههای ماسهای میپاشند که این کار خود باعث تثیبت موقت این تپهها میشود.
بیشتر بخوانید:تنها راه حل مقابله با گرد و غبار، همکاری کشورها با یکدیگر است
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
لازم به ذکر است؛ این اقدامات در ایران از دهه ۸۰ برای جلوگیری از پدیده گرد و غبار در استان خوزستان صورت گرفت، اما تثبیت شنهای روان اولین بار در سال ۱۳۴۱ در جنوب استان قزوین انجام شد.
به گفته بسیاری از کارشناسان محیط زیست استفاده از ماده نفتی مالچ علاوه بر نابودی خاک و آب موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و موجودات آن منطقه میشود و آسیبهای جبران ناپذیری را به این مناطق وارد میکند، این در حالی است که برخی دیگر معتقدند که استفاده از مالچ نفتی بر روی انسان و محیط زیست اثر منفی ندارد.
پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی در رابطه با استفاده از ماده مالچ نفتی برای تثبیت شنهای روان اظهار کرد: هر روشی که از آن استفاده میشود باید ارزان، زودبازده و دائمی باشد. همچنین نباید محیط زیست را آلوده کند. این در حالی است که مالچ نفتی گران و با ارزش است، زمین را سیاه میکند و بد بو است و حرارت منطقه را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود بادهای منطقه به صورت گرم و بد بو باشد و همچنین موجب نابودی گیاهان و موجودات نیز میشود.
بیشتر بخوانید:ریزگردهای اخیر خوزستان منشا خارجی دارد + نقشه ورود ریزگرد
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این باره اظهار کرد: براساس نامه معاون محیط زیست طبیعی به سازمان جنگلها، هرگونه مالچپاشی برای تثبیت شن در مناطقی که مشکل گرد و خاک ندارد، ممنوع است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در برخی از مناطق حیات وحشی داریم که با مالچ پاشی دچار مشکل میشوند.
تجریشی با بیان اینکه ماسههای روان در کشور بیش از ۵ هزار هکتار نیستند، گفت: ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشور مشکل گرد و غبار دارند، اما تنها برای تپههای شنی در حال حرکت مانند مناطق سوسنگرد در استان خوزستان از مالچ نفتی استفاده میشود.
وی افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست از سال گذشته اقدامات اجرایی را برای تثبیت ماسههای روان در جنوب کشور آغاز کرده است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مالچهای نفتی به دلیل داشتن فرآورده نفت ممکن است موجب بروز مشکلات زیست محیطی شوند که برای جلوگیری از بروز پدیده گردوغبار باید اقدامات ویژهای صورت گیرد، به عنوان مثال در ارومیه برای جلوگیری از حرکت ماسههای روان از موانع فیزیکی مانند درخچههای گز استفاده شده است.
بیشتر بخوانید: هدف از مالچپاشی تثبیت زمین است/ مالچهای غیرنفتی برای کنترل گرد و غبار نتیجهبخش نبودند
پروفسور کردوانی پدر کویرشناسی، هدف از مالچ پاشی تثبیت زمین دانست و گفت: بعد از مالچپاشی، کارهای بیولوژیک انجام میشود، چراکه بعد از گذشت زمانی کوتاه مالچ از بین میرود. حال به دلیل اینکه مالچهای غیرنفتی تنها چند ماه اثرگذار هستند، به همین دلیل تاکنون استفاده از این مالچها نتیجه بخش نبود.
وی با اشاره به روشهای تثبیت شن و ماسه گفت: پیشنهاد من پاشش مالچ شنی- ماسهای است. به این ترتیب که در تانکرها مخلوطی از آب (۵۰ درصد)، رس (۳۵ درصد) و ماسه (۱۵ درصد) ترکیب و بتن شنی ماسهای تولید و در کانونهای شن و ماسه پاشیده شود.
کردوانی مالچهای زیستی را خیانتی به محیط زیست دانست و افزود: چند طرح زیستی در زمینه تولید مالچهای زیستی پلیمری از سوی شرکتهای دانش بنیان اجرایی شده که برخی از آنها به مدت ۶ ماه دوام دارند و از سوی دیگر این مالچها حاوی کلروکلیسیم هستند و رطوبت هوا را میگیرند، از این رو منجر به خشک شدن گیاه میشوند، ضمن آن که عمر مفید این مواد تا زمانی است که باران نبارد.
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
وی ادامه داد: پاشیدن مالچ نفتی به دلایلی چون: یک ماده نفتی است، برای تولید مالچ ابتدا نفت باید به قیر تبدیل شود که در این صورت نیاز به احداث کارخانه داریم، قیر سفت است که برای شل کردن آن در کارخانه از طریق ترکیب ۵۰ درصد آب، ۴۸ درصد قیر و ۲ درصد ماده ممزوج کننده این مشکل رفع میشود، نیاز به ماشینهای مخصوص برای مالچ پاشی است، پس از پاشیدن به نظر میرسد که سراسر منطقه سوخته است، انتشار بوی نفت سوخته که برای سلامت مضر است، ضریب حرارتی را افزایش میدهد که باعث از بین رفتن حشرات و گیاهانی نظیر «دم گاوی» منطقه میشود، این ماده حاوی فلزات سنگین مانند سرب است، در صورتی که یکسان پاشیده نشود در مناطق دارای تپههای ماسهای موجب سیلاب میشود و این اتفاقی است که در آران و بیدگل رخ داده بود، پس از ۳ سال اثر آن از بین میرود، خیانت به محیط زیست است.
حال با این تفاسیر میتوان از ریگ به عنوان جایگزین مناسب ماده مالچ نفتی استفاده کرد، چراکه خوب، ارزان، ساده و دائمی است. ریگ اثر نابودی کمتری نسبت به مالچ نفتی دارد و همچنین استفاده از ریگهای رنگی میتواند عامل ایجاد فضای گردشگری در منطقه باشد.
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
کردوانی پدر کویرشناسی با بیان اینکه ریگ میتواند یک بار برای همیشه موجب تثبیت شن و ماسه شود، اظهار کرد: ریگ دارای دانههای درشت به اندازه بادام است و در طبیعت به وفور یافت میشود و برای تولید آن نیاز به احداث کارخانه نداریم.
برای جایگزینی مالچ نفتی علاوه بر این موارد گزینههای بسیاری پیشنهاد شده است که هر کدام پس از بررسیها و آزمایشهای مختلف، موفق به کسب رضایت نشدند و تاکنون تنها روش تثبیت شنهای روان همین مالچ نفتی و کاشت درخچهها درمنطقه بوده است که سازمان محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع کشور متولی استفاده از این ماده نفتی هستند، اما علی محمد طهماسبی مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست منکر استفاده سازمان از مالچ شد و گفت: سازمان تاکنون از تکنولوژی نانو مالچ طبیعی برای مقابله با گرد و غبار استفاده نکرده است.
وی افزود: مواد نانویی که در تکنولوژی مالچ از آنها استفاده میشود، عمدتا از مواد معدنی، شیمیایی، بیولوژیکی و پایههای نفتی مانند امولسیون و قیر هستند که سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه کارگروهی با شاخصهای مدون خوداظهاری، آزمایشگاهی و پایلوت تشکیل داده است.
مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طی یک سال گذشته ۱۲ نمونه مالچ در مرحله اول تأیید و مورد آزمایش قرار گرفتند که بعد از تأیید به مرحله پایلوت رفته و اگر مشکلی برای محیط زیست و منابع طبیعی ایجاد نکنند، برای استفاده از این محصول مجوز صادر میشود.
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
طهماسبی با بیان اینکه موضوع گرد و غبار با فرسایش بادی و طوفان ماسه با هم متفاوت هستند، تصریح کرد: گرد و غبار ممکن است بخشی از فرسایش بادی باشد، اما از مالچ بیشتر برای طوفان ماسه و هجوم ماسههای روان استفاده میشود.
مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: طی ۶۰ سال گذشته از مالچ برای مناطق برداشت استفاده نشده است و برای کنترل گرد و غبار بیشتر از بیومکانیکی و بیولوژیکی مانند بوتهکاری و نهالکاری استفاده میشود.
اما با این تفاسیر مسئولان به جای دست دست کردن و راه حل نشان دادن باید اقداماتی انجام دهند که باعث نابودی حیات موجودات و محیط زیست نشوند، چراکه حیات ما انسانها به موجودات و محیط اطراف مان بستگی دارد.
انتهای پیام/
ذخیره
در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی ممنوع است
مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران گفت: هرگونه نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش در نقاط مسکونی ممنوع است، چراکه تنوع زیستی و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی ممنوع استکیومرث کلانتری مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نقل و انتقال حیات وحش توسط افراد در معابر عمومی اظهار کرد: هرگونه نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش در نقاط مسکونی ممنوع است، چرا که تنوع زیستی و سلامت جامعه را به خطر میاندازد.
وی افزود: با افرادی که به انجام چنین کارهایی اقدام میکنند، طبق قانون برخورد خواهیم کرد.
بیشتر بخوانید: تشریح اقدامات محیط زیست برای بهسازی باغ وحش ها / تداوم نظارت مستمر و بی اغماض بر فعالیت باغ وحش ها
کلانتری با بیان اینکه جرایم افرادی که اقدام به نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش میکنند متفاوت است، گفت: براساس تصمیم شورای عالی محیط زیست جرایم مشخص میشود.
وی ادامه داد: بازگشت به طبیعت حیات وحشی که توسط انسانها زندهگیری و نگهداری میشوند، بسیار سخت خواهد بود و از نظر محیط زیست این گونهها جزء تلفات محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید: انتقال گونههای جانوری آسیب دیده به کلینیک حیات وحش پردیسان
مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران تصریح کرد: گونههایی که قابلیت رهاسازی دارند توسط محیط بانان در طبیعت رها میشوند، اما گونههایی که جزء تلف شدهها هستند، به مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحشها تحویل داده میشوند.
انتهای پیام/
ممنوعیت نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی
im src="/images/71144_5601111111111111111111111111111111111111.jpg" alt="" />
تأثير معنويت بر سلامت را جهاني كنيم
آقاي محمد شرافت، عضو هيات مديره و خزانه دار خانه خيرين ايران همچنين كارشناس بهداشت و فعال مدني در حوزه سلامت معنوي، در گفتوگو با خبرگزاري ايكنا تصريح كرد: نقطه ضعف بزرگ مديريت سلامت در جهان امروز اين است كه تنها جامعه پزشكي را مسئول سلامت مردم در نظر ميگيرد و از خيل عظيم عوامل مؤثر بر سلامت چشمپوشي كرده است.
محمد شرافت با پرداختن به ورود معنويت به سلامت، اظهار كرد: بعد معنوي چه در جايگاههاي فردي و چه در ابعاد جمعي جاي خود را در مستندات علمي سلامت پيدا كرده و اين در حالي است كه اين امر هنوز عملي نشده است.
او افزود: به تازگي در مجامع علمي مسئله «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت» نيز سر از خاك بيرون آورده كه البته قادر به تعريف و تبيين سلامت معنوي نيست. دليل آن هم احتمالاً سردمداري سلامت بهداشت جهاني از سوي كساني است كه ابعاد معنوي و اثرات آن را بر سلامتي خوب نشناخته و توان برنامهريزي براي اين مقوله را ندارند؛ بنابراين اين وظيفه برعهده دينداراني قرار ميگيرد كه بتوانند ابعاد سلامت معنوي را در جامعه به خوبي روشن و آن را جهاني كنند.
اين فعال مدني در ادامه گفت: سلامت معنوي بعد فراموششده بهداشت جهاني است؛ قطعاً همه ما شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين(ع) بودهايم، اما قادر به ارائه مستند علمي درباره تأثير اين امر بر بيمار نيستيم و يا در كل از ميزان و اهميت تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت بياطلاعيم؛ اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است؛ به طوري كه نيازمند اقدامي كارشناسانه و عملي با مشاركت جمعي حوزههاي علميه در سراسر جهان، جامعه پزشكي و تمام افراد مطلع و آگاه در اين زمينه هستيم.
محمد شرافت با بيان اينكه معنويت در تسكين و درمان آلام و دردهاي روحي و جسمي انسان مؤثر است، گفت: شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين (سلام ا... عليهم الاجمعين) بودهايم و بسيار شنيدهايم كه بيماران آگاهانه و با اعتقاد همه چيز را به حضرت حق واگذار و از او طلب شفا ميكنند. اما اگر از ما بپرسند چه جايگاهي براي شفاي بيماران در ابعاد معنوي قايل هستيم، تقريباً بايد اذعان كنيم كه مستند علمي براي آنها تهيه نكردهايم و اصولاً نميدانيم و يا نميتوانيم از ميزان تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت مطلع شويم و آن را به كار گيريم.
او توضيح داد: اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است. به همين جهت دنياي پيشرفته پيشقراول بهرهگيري از اين ابعاد شفابخش شده و شاهد مقالات متعددي از جهان غرب و يا كشورهاي پيشرفته آسيايي به ويژه ژاپن و هندوستان در اين زمينه هستيم.
شرافت با تأكيد بر ضرورت اقدامي علمي، كارشناسي و عملي براي جلب توجه جامعه جهاني به مقوله سلامت معنوي گفت: اين اقدام به كار جمعي با مشاركت، همياري و همافزايي كارشناسان علوم پزشكي، علوم انساني، مدرسين حوزوي و همكاري حوزههاي علميه ايران با جهان اسلام و نيز مشاركت صداوسيما، دانشگاههاي علوم پزشكي، دانشگاههاي علوم انساني، مؤسسه بينالمللي مطالعات اسلامي و همراهي سازمان جهاني بهداشت WHO نياز دارد.
تأثير معنويت بر سلامت را جهاني كنيم
آقاي محمد شرافت، عضو هيات مديره و خزانه دار خانه خيرين ايران همچنين كارشناس بهداشت و فعال مدني در حوزه سلامت معنوي، در گفتوگو با خبرگزاري ايكنا تصريح كرد: نقطه ضعف بزرگ مديريت سلامت در جهان امروز اين است كه تنها جامعه پزشكي را مسئول سلامت مردم در نظر ميگيرد و از خيل عظيم عوامل مؤثر بر سلامت چشمپوشي كرده است.
محمد شرافت با پرداختن به ورود معنويت به سلامت، اظهار كرد: بعد معنوي چه در جايگاههاي فردي و چه در ابعاد جمعي جاي خود را در مستندات علمي سلامت پيدا كرده و اين در حالي است كه اين امر هنوز عملي نشده است.
او افزود: به تازگي در مجامع علمي مسئله «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت» نيز سر از خاك بيرون آورده كه البته قادر به تعريف و تبيين سلامت معنوي نيست. دليل آن هم احتمالاً سردمداري سلامت بهداشت جهاني از سوي كساني است كه ابعاد معنوي و اثرات آن را بر سلامتي خوب نشناخته و توان برنامهريزي براي اين مقوله را ندارند؛ بنابراين اين وظيفه برعهده دينداراني قرار ميگيرد كه بتوانند ابعاد سلامت معنوي را در جامعه به خوبي روشن و آن را جهاني كنند.
اين فعال مدني در ادامه گفت: سلامت معنوي بعد فراموششده بهداشت جهاني است؛ قطعاً همه ما شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين(ع) بودهايم، اما قادر به ارائه مستند علمي درباره تأثير اين امر بر بيمار نيستيم و يا در كل از ميزان و اهميت تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت بياطلاعيم؛ اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است؛ به طوري كه نيازمند اقدامي كارشناسانه و عملي با مشاركت جمعي حوزههاي علميه در سراسر جهان، جامعه پزشكي و تمام افراد مطلع و آگاه در اين زمينه هستيم.
محمد شرافت با بيان اينكه معنويت در تسكين و درمان آلام و دردهاي روحي و جسمي انسان مؤثر است، گفت: شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين (سلام ا... عليهم الاجمعين) بودهايم و بسيار شنيدهايم كه بيماران آگاهانه و با اعتقاد همه چيز را به حضرت حق واگذار و از او طلب شفا ميكنند. اما اگر از ما بپرسند چه جايگاهي براي شفاي بيماران در ابعاد معنوي قايل هستيم، تقريباً بايد اذعان كنيم كه مستند علمي براي آنها تهيه نكردهايم و اصولاً نميدانيم و يا نميتوانيم از ميزان تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت مطلع شويم و آن را به كار گيريم.
او توضيح داد: اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است. به همين جهت دنياي پيشرفته پيشقراول بهرهگيري از اين ابعاد شفابخش شده و شاهد مقالات متعددي از جهان غرب و يا كشورهاي پيشرفته آسيايي به ويژه ژاپن و هندوستان در اين زمينه هستيم.
شرافت با تأكيد بر ضرورت اقدامي علمي، كارشناسي و عملي براي جلب توجه جامعه جهاني به مقوله سلامت معنوي گفت: اين اقدام به كار جمعي با مشاركت، همياري و همافزايي كارشناسان علوم پزشكي، علوم انساني، مدرسين حوزوي و همكاري حوزههاي علميه ايران با جهان اسلام و نيز مشاركت صداوسيما، دانشگاههاي علوم پزشكي، دانشگاههاي علوم انساني، مؤسسه بينالمللي مطالعات اسلامي و همراهي سازمان جهاني بهداشت WHO نياز دارد.
هیچ صحبتی با دشمن نداریم/ جشن چهل سالگی انقلاب،
ذخیره
باشکوهترین جشن تولد انقلاب/ حریرچی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
هیچ صحبتی با دشمن نداریم/ جشن چهل سالگی انقلاب، آغاز گام دوم پیشرفت است
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز جشن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران و آغاز دومین گام پیشرفت و توسعه است.
حریرچی سخنگو و معاون کل وزارت بهداشت در راهپیمایی ۲۲ بهمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امروز ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران و ورود ایران به دهه پنجم است و دومین گام پیشرفت و توسعه را در سالهای آینده بر خواهیم داشت و اجازه نخواهیم داد فشارهای اقتصادی مردم را نگران و ناراحت کند چرا که ما یک خانواده هستیم.
وی در پاسخ به این سوال امروز به دشمنان چه خواهید گفت؟ تصریح کرد: ما با دشمن هیچ صحبتی نداریم آن ها با دیدن این جمعیت میفهمند که قطعاً هیچ گاه پیروز نخواهند شد.
گفتنی است؛ برای مشاهده عکسها، فیلمها، حاشیهها و صحبتهای مردم و مسئولان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۹۷ تهران و سراسر کشور روی این لینک https://www.yjc.ir/fa/news/6829117 کلیک کنید.
انتهای پیام/
اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت در راهپیمایی ۲۲ بهمن
1ddddddddddddddddddd.jpg" alt="" />
ذخیره
الماسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان:
آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند
مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آب شیرین کنها یکی از عوامل اصلی آلاینده دریا هستند.
ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اینکه یکی از عوامل آلودگی دریاها آب شیرینکنها هستند، اظهار کرد: آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریا هستند که برخی از آنها به صورت اسمز معکوس کار میکنند، به این صورت که آبی که شیرین میکنند تلخابه یا شورابهای دارد که به عنوان آب برگشتی همراه با مواد شیمیایی و شورتر از آب دریا است.
وی افزود: شدت آلایندگی به میزان خطرناک بودن آلایندهها و اینکه در چه محیطی ریخته میشوند و چه چیزی در معرض این آلودگیها قرار میگیرد، بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: آثار تلخ آب شیرین کن ها برتن محیط زیست/ خلیج فارس در محاصره آب شیرین کن ها
الماسی گفت: اگر این آلایندهها در محیط ساحلی تخلیه شوند و حجم و شوری آب زیاد باشد، محیط های ساحلی را تحت تأثیر قرار میدهند.
وی ادامه داد: نوع دیگری از آب شیرینکنها با تبخیر آب عمل میکنند و آلودگی آب شیرین حاصل از آنها با حرارت همراه است یعنی آب، آب شیرینکن گرمتر از آب محیط است و آلودگی حرارتی دارد.
مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علی رغم آلودگیهای موجود در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، فولاد و سیمان از این صنایع استفاده میکنیم، چراکه برای توسعه کشور به این صنایع نیاز داریم، اما باید گفت که هر توسعهای نیازمند ارزیابی اثرات زیست محیطی است.
بیشتر بخوانید:انرژی هایی که توسط طبیعت تجدید میشوند/ سوخت های زیستی به سرعت در حال گسترش هستند
وی با بیان اینکه برای استفاده از آب شیرینکنها نیز باید اثرات زیست محیطی آنها بررسی شود، افزود: برای استفاده از آب شیرینکنها نیز باید بدانیم که از این وسیله در چه نقطهای و با چه حجمی استفاده میشود و همچنین آب برگشتی حاصل از آن در چه منطقهای تخلیه خواهد شد.
الماسی گفت: باید برای اجرای هر پروژهای تمهیداتی در نظر گرفته شود، چراکه هر پروژهای هزینههایی در بر دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.
دریای خزردریای عمانآلودگی آبمحیطمحیط زیستفاضلابآلودهآبهای سطحیجانوراندریاییحفاظت محیطزیست محیطی
Search Resul
Image result for آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند 500 × 300
آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند
sarpoosh.com
انتهای پیام/
کاهش کیفیت آب شرب با پرورش تیلاپیا
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور گفت: پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در پشت سدها موجب کاهش کیفیت آب شرب خواهد شد.
تیلاپیا اگر به پشت سدها راه یابد کیفیت آب شرب را زیر سوال می بردامیر محمد علمی رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تولید ماهی مهاجم تیلاپیا در برخی از استانها و نابودی برخی از گونههای بومی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای پرورش ماهی تیلاپیا به چهار استان خراسان جنوبی، یزد، سمنان و قم مجوز صادر کرده است.
وی افزود: ماهی تیلاپیا یک گونه مهاجم و غیر بومی است و علاوه بر داشتن قدرت تکثیر بالا، در تمام شرایط زیست محیطی نیز از مقاومت خوبی برخوردار است.
بیشتر بخوانید: نابودگری به نام «ماهی تیلاپیا»/خوشمزه خطرناک تجربه شانهدار مهاجم در خزر را تکرار میکند؟
علمی با بیان اینکه آفریقای جنوبی خواستگاه گونه تیلاپیا است، گفت: در حال حاضر در کشورهای جنوب شرقی آسیا این گونه را پرورش میدهند.
وی افزود: پرورش این گونه در هر کشوری امکان پذیر نیست و ایران نیز پتانسیل پرورش و تکثیر این گونه را ندارد.
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: پرورش این گونه در آبهای شیرین، منجر به نابودی گونههای بومی خواهد شد، چراکه غذا و تخمهای گونههای بومی را میخورد و باعث انقراض آنها میشود. نمونه بارز آن در تالاب شادگان و رودخانههای استان خوزستان است که به دلیل تکثیر بیش از اندازه موجب نابودی گونههای بومی شده است.
وی افزود: متأسفانه کنترل، نظارت و پایش در کشور ما بسیار ضعیف است. پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در ایران جز در چهار استان ممنوع است، اما استانهای دیگر به صورت قاچاق و غیر قانونی اقدام به پرورش این گونه کردهاند.
علمی تصریح کرد: اگر این گونه در پشت سدها ورود و تکثیر یابد، موضوع کیفیت آب شرب نیز زیر سوال میرود، چراکه به دلیل تکثیر زیاد کیفیت آب کاهش پیدا میکند.
رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در پایان تأکید کرد: مجوز پرورش گونه مهاجم تیلاپیا به دلیل سود اقتصادی که به همراه دارد، صادر میشود. اما باید توجه داشت که این سود منجر به نابودی محیط زیست خواهد شد.
انتهای پیام/
نابودی محیط زیست با پرورش گونه مهاجم تیلاپیا
mg src="/images/9339913_283hhhh.jpg" alt="" />
ذخیره
باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛
عادت بدی که نابودی زمین را رقم میزند/ یک ایده جالب برای جمع آوری قاتلان آب و خاک + عکس
ته سیگارها به دلیل داشتن هزاران مواد شیمیایی برای طبیعت مضر هستند و تجزیه آن در طبیعت بسیار طولانی است.
عادت بدی که نابودی زمین را رقم میزند/ یک ایده جالب برای جمع آوری قاتلان آب و خاک + عکسبه گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان شکلگیری زمین، انسان برای حیات خود از هر حربهای استفاده کرد تا زنده بماند و در پی آن با اقدامات نابخردانهای همچون بهرهبرداری بیرویه از منابع آبی، نابودی جنگلها، کشتار حیات وحش و غیره موجب نابودی آن شده است.
با افزایش جمعیت زمین آلودگیهای زیست محیطی نیز افزایش یافت و همچنین تولید زباله و پسماند روزبه روز بیشتر شد، به همین منظور کمپینهایی با هدف نجات زمین توسط مردم در نقاط مختلف جهان شکل گرفت.
انسان هرکجا که پا میگذارد، از خود ردپایی به جا میگذارد که زبالههای رها شده در طبیعت نیز مصداق بارز آن است. پسماندهای بیمارستانی، صنعتی، خانگی و غیره تأثیراتی مهمی را بر زمین میگذارند و حال آن را دگرگون میکنند. یکی از زبالههای بر جای مانده از انسان در طبیعت ته مانده سیگارها هستند که علاوه بر آسیب رساندن به انسان، موجب آلودگی هوا، خاک و آب میشوند.
بیشتر بخوانید: زباله فرصت یا یک تهدید زیست محیطی/سود پسماند در جیب مافیای زباله
ته سیگاری که به زمین انداخته میشود دارای مواد شیمیایی، ترکیبات سمی و فلزات سنگین است. در همین راستا محمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اظهار تأسف از مشاهده پسماند ته سیگارها در معابر عمومی و طبیعت و اثرات آن اظهار کرد: سیگار و ترکیبات به کار رفته در آن دارای مواد شیمیایی، ترکیبات سمی و فلزات سنگین است.
وی افزود: اگر این ترکیبات و مواد شیمیایی در طبیعت، خاک و آب رها شوند، باعث آلودگی و سمی شدن محیط میشوند.
بازگیر با بیان اینکه در اصل ۵۰ قانون اساسی آسیب رساندن به محیط زیست جرم محسوب میشود، گفت: براساس قانون آب و خاک و قانون حفاظت محیط زیست، آلوده کردن و آسیب رساندن به محیط زیست و معابر عمومی جرم تلقی میشود و پیگرد قانونی دارد.
وی ادامه داد: آمار و ارقامی از آلودگی ته سیگارها در طبیعت و محیط زیست نداریم، اما آلودگی با ته سیگارها به نوع سیگار و محلی که ته سیگارها در آن ریخته شده متفاوت است.
رئیس محیط زیست شهر تهران فرهنگ سازی را یکی از راهکارهای جلوگیری از رها کردن ته سیگارها در محیط زیست دانست و اظهار کرد: آموزش و فرهنگ سازی در جامعه از طریق رسانهها و تبلیغات میتواند یکی از عوامل جلوگیری از رها کردن زبالهها مانند ته سیگار به کف خیابانها و محیط زیست باشد.
بیشتر بخوانید:ته سیگارها نفس زمین را به شماره انداخته است
حال در این میان برای نجات زمین، سمنها و تشکلهای مردمی شکل گرفتند و اقدامات مهمی از جمله نصب بطریهای پلاستیکی بر روی درختان در معابر عمومی در راستای فرهنگسازی برای جمع آوری ته سیگار از سوی این تشکلها صورت گرفت تا تلنگری باشد برای زنده نگه داشتن بخش کوچکی از زمین.
براساس آمارها، حدود ۱۳ میلیون سیگاری در سنین و موقعیتهای مختلف در کشور داریم که این تعداد ۲۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند.
ته سیگارها قاتلان خاموش زمین هستند
باید توجه داشت که با افزایش جمعیت، ممکن است رهاسازی این ته سیگارها نیز افزایش یابد که محمدحسین بازگیر رئیس محیط زیست شهر تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با تأکید بر اینکه ته سیگار علاوه بر طبیعت به زیستمندان نیز آسیب میرساند، اظهار کرد: ته سیگارهایی که در طبیعت رها میشوند برای زیستمندان مشکلاتی ایجاد کرده، چراکه این موجودات با برخورد با این مواد بیمار شده و از بین میروند.
رئیس محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه سیگار از یک ماده پلاستیکی تولید شده است و ته سیگار بستری است تا بقیه مواد برروی آن قرار گیرد، ادامه داد: عناصر سیگار همیشه برای طبیعت و انسان بسیار مضر بوده است.
تجزیه ته سیگارها این ماده شیمیایی در طبیعت بسیار طولانی است، چراکه در سیگار حدود چند هزار ماده شیمیایی وجود دارد که فیلتر سیگار به علت وجود این ماده شیمیایی دیر تجزیه میشود و سالهای سال در طبیعت باقی میماند.
حال فرهنگسازی و آموزش مردم برای زدودن آلودگی از طبیعت میتواند موثر باشد و علاوه بر پاکسازی طبیعت به کاهش آلودگیهای منابع آب و خاک نیز کمک کند، چراکه ورود مواد سمی سیگار به آب سلامت همه را به خطر میاندازد و برای این کار نیز باید مردم و هم مسئولان اقدامات لازم را انجام دهند.
گوشهای از طبیعت بینظیر آبشار لیلم در مینودشت + فیلم
از تماشای آبشار زیبا و بکر لیلم در شهرستان مینودشت استان گلستان ذت ببرید.
گوشهای از طبیعت بینظیر آبشار لیلم در مینودشت + فیلمبه گزارش گروه شهروند خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان، آبشار زیبای لیلم در شهرستان مینودشت استان گلستان قرار دارد، که لایه های سنگی محل آبشار دارای شیل زغالی بوده و مربوط به دوره ژوراسیک است.
فیلمی که شهروندخبرنگار ما از این آبشار تهیه کرده است را مشاهده میکنید.
منبع: شهروندخبرنگار - گلستان
بیشتر بخوانید: آبشار بینظیر و دیدنی توسکستان در قاب دوربین + فیلم
00:0000:40
کد ویدیو
معرفی دوستاران آوای طبیعت استان تهران دارای محوز رسمی از استانتداری استان تهران
آخرین جزئیات از ساخت و پرتاب ماهوارهها در کشور/ کشف مزرعه خشخاش با تصاویر ماهوارهای
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به کمک تصاویر ماهوارهای در قلب کشور توانستیم مزرعه ۷۰ هکتاری خشخاش کشف کنیم.
مجموعههای دولتی باید باکاربردهای فضایی آشنا شوندبه گزارش خبرنگار حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن که امروز برگزار شد، اظهار کرد: دستاورد انقلاب همین صنعت فضایی است و خوشحالم که مجموعه علم و صنعت پیگیر توسعه کاربردهای صنعت فضایی در زندگی روزمره هستند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بحرانهای کشور گفت: واقعیت موضوع این است که ما با پدیده خشکسالی رو به رو هستیم، محیط زیست میراث ماست و آن متعلق به میراث نسل بشر است و باید از آن حفاظت کنید.
جهرمی درباره کاربرد صنعت فضایی در حل مسائل و مشکلات گفت: توسعه کاربردهای صنعت فضایی از جمله اهداف ما در وزارت خانه بوده است و بر این اساس پژوهشگاه فضایی در کنار دانشگاهها فرایند را آغاز کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پایش ۶ محصول استراتژیک آغاز شده است و در راستای حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از اطفای حریق برنامههای ما درحال پیگیری است و قراردادهایی منعقد شده است؛ امروز زیرساختهای متعددی در صنعت فضایی کشور درحال پیاده سازی است و رویکرد و توجه به سمت دانش فضایی باید تقویت شود و مجموعههای دولتی باید باکاربردهای فضایی آشنا شوند.
اهمیت توسعه کاربردهای فضایی
جهرمی درباره ترویج صنعت فضایی گفت: یکی از برنامههای وزارت ارتباطات توسعه کسب و کارهای فضایی، استفاده بخش خصوصی از دادههای اطلاعاتی و ارائه خدمات است، در هفته فضایی عملیات اجرایی این برنامه در مازندران آغاز میشود و شرکتها در آنجا مسافر میشوند و از وجوه دولتی استفاده میکنند، استفاده از دادههای اطلاعاتی و کمک به کشاورزان و صاحبان صنایع هدف ماست.
جهرمی با بیان اینکه مسیر توسعه کاربردهای فضایی اهمیت بسیاری دارد، گفت: کشورهای مختلف ما را تحریم کردند و این علم را به ما ندادند، اما خودمان به سمت یادگیری علم رفتیم.
وی با بیان اینکه توسعه ماهواره اهمیت بسیاری دارد، اظهار کرد: اتفاق تلخی هفتههای گذشته برای پیام پیش آمد، اما از همان روزهای اولیه با دانشگاه امیرکبیر برنامه ریزی کردیم تا ماهوارهای با دقت یک متر ساخته شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ماهواره دوستی هم درحال تکمیل است و امیدواریم سال آینده ماهوارهای در مدار داشته باشیم که تصاویری با ۱۵ رزولیشن به ما بدهد و این دستاورد مهمی است و در دانشگاه شریف دنبال میشود.
جهرمی با بیان اینکه هزینه ساخت ماهواره هنگفت نیست، گفت: برای ساخت پیام ۱/۲ دهم میلیون یورو خرج شد و هزینه آن در برابر ابعاد کارها و هزینههای نجومی دیگری که در کشور شاهد آن هستیم ناچیز است، اما اثر مثبت آن زیاد است.
اهمیت تصاویر ماهوارهای در کشور
وی درباره اهمیت تصاویر ماهوارهای گفت: ما به کمک تصاویر ماهوارهای در قلب کشور با زمینی برخورد کردیم که ۷۰ هکتار خشخاش کاشته بود و هیچکس از این موضوع خبر نداشت و این مسائل برای مدیران کشور کلیدی است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ماهواره ناهید ۱ گفت: این ماهواره تکمیل شده است و فرایندهای اجرایی و در مدار قدار گرفتن آن را باید آغاز کنیم.
جهرمی ادامه داد: ماهواره ناهید ۲ هم اولین ماهواره عملیاتی در مدار لئو خواهد بود و کار طراحی آن درحال اتمام است و اگر مشکلی پیش نیاید میتوانیم ماهواره ناهید ۲ را تحویل بگیریم.
وی با اشاره به ماهوارههای لایه ژئو اظهار کرد: این ماهوارهها قدم آخر ماست و نگاه حاکمیتی را به این سمت بردیم که اقتصاد آن از بخش دولتی به سمت بخش خصوصی بیاید و در این راه قدمهای خوبی برداشته شده است، ۲۰ سال است تلاش میکنیم ماهوارههای مخابراتی در مدار داشته باشیم، اما به دلیل آرایش ساختاری و برخی مسائل دیگر به این ماهوارهها دست پیدا نکرده ایم و امیدواریم بخش خصوصی بتواند اولین ماهواره مخابراتی را در مدار قرار دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کاربردهای صنعت فضایی کم نیستند، گفت: تمام ارتباطات تلویزیونی، ناوبری و پایش اطلاعات به کمک بخش فضایی انجام میشود و امیدوارم در ترویج دانش فضایی موفق باشیم و در افق ۱۴۰۰ ما از دانش فضایی در مدیریت سطوح زیر کشت، حفاظت از محیط زیست و مدیریت منابع آب قدمهای خوبی برداریم.
جهرمی یادآوری کرد: به کمک اطلاعات فضایی میتوان رونق اشتغالزایی خوبی داشت.
عملکرد دانشگاه علم و صنعت در حوزه توسعه صنعت فضایی
همچنین در ادامه مراسم جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در همایش فناوری فضایی در دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران طی سه دهه گذشته در حوزه توسعه صنعت فضایی و طراحی و تولید ماهواره گام های موثری برداشته است.
وی با اشاره به ترویج ماهوارههای مختلف بیان کرد: امیدواریم اساتید بتوانند در ترویج استفاده از ماهواره ها در حوزه های مختلفی مثل کشاورزی، حمل و نقل، مدیریت بلایا و سایر حوزه ها نقش آفرین باشند.
انتهای پیام/1.jpg" alt="" />
توضیحات رئیس سازمان محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان
در پی اعلام آمادگی دولت برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی در این باره داد.
به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان از آن طرحهایی است که موافق و مخالفان دوآتشه بسیار دارد، البته آذرماه امسال حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در سفر استانی به سمنان، حجت را بر دولتیها تمام کرد و گفت: «از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان سمنان بر طرف شده و کارهای مطالعاتی مربوط به آن نیز انجام شده است. از فردا صبح اگر سرمایهداری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکز کشور از جمله استان سمنان اقدام کند، دولت آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.»
بیشتر بخوانید: هرگونه انتقال آب باید بر اساس نقشه طرح آمایش سرزمین باشد
اگرچه رئیس جمهور دولت دوازدهم از برطرف شدن همه موانع پیش روی انتقال آب خزر به سمنان و آمادگی کامل دولت برای اجرای این طرح سخن میگوید، اما عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: وزارت نیرو هنوز به طور رسمی آبی برای انتقال از خزر به سمنان تخصیص نداده است.
وی با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب و بهداشت موافقت میکند، تصریح کرد: با انتقال آب به منظور تأمین آب برای مصارف کشاورزی مخالف هستیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان حتماً باید گزارش ارزیابی زیست محیطی داشته باشد، تأکید کرد: برای اجرای این طرح، حتماً باید ضوابط زیست محیطی رعایت شود، البته تاکنون برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، وزارت نیرو آبی تخصیص نداده است. در صورت تخصیص وزارت نیرو، سازمان محیط زیست ضوابط زیست محیطی را ابلاغ میکند.
کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان محیط زیست با انتقال آب برای مصارف صنعتی موافق است؟، گفت: راهاندازی صنعت بسیار پرهزینه است، اما اگر رونق صنعت از طریق آب انتقالی، توجیه اقتصادی داشته باشد و با ضوابط زیست محیطی سازگار باشد؛ ایرادی ندارد.
بر اساس این گزارش، نمایندگان استانهای شمالی کشور از مخالفان جدی طرح انتقال آب خزر به سمنان هستند، این مخالفت به حدی است که علیمحمد شاعری نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی چندی پیش گفته بود: «تا زندهام اجازه انتقال آب دریای خزر را به سمنان نمیدهم.»
بیشتر بخوانید: انتقال آب به سمنان توجیهی ندارد
این نماینده در مهرماه سال جاری با اشاره به اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان نیازمند مجوز ارزیابی زیست محیطی است، گفت: تاکنون این مجوز در سازمان محیط زیست به تأیید نرسیده و مطالعات ارزیابی زیست محیطی این طرح صورت نگرفته است. به همین دلیل تا زمانی که مطالعات ارزیابی زیست محیطی درباره انتقال آب دریای خزر به تصویب سازمان حفاظت محیط زیست نرسد، اجرای این طرح غیرقانونی است.
انتهای پیام/
واکنش کلانتری به موضوع انتقال آب دریای خزر به استان سمنان
مهندس محمد شرافت
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹
0
0
پاسخ اعلام نظر کارشناسی در باره انتقال آب دریای خزر به سمنان
انتقال آب از دریای خزر یا خلیح فارس ... یک پروژه زیر ساختی است ونیاز مطالعات بسیار دقیق علمی کارشناسی دارد.
تغیر در اکوسیستم طبیعی نیاز به مطا لعات مهندسی طبیعت و مهندس محیط و زیست محیط واعلام نظر دستگاههای بین بخشی با تخصص ها مختلف و چلب مشارکت همسایگان بین کشوری و نظر سنجی از دستگاهای وسازمان بین المللی مسول دارد اجرای پروژه صد ساله وبیشتر دیده شود
مهتدس محمد شرافت کارشناس مهندسی بهداشت محیط
+ نوشته شده در سه شنبه نهم بهمن ۱۳۹۷ ساعت 11:51 توسط محمد شرافت
پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی است
مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها گفت: پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی است.
پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی استبه گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالفضل آبشت مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها در نشست خبری روز جهانی تالابها که امروز (یکشنبه ۷ بهمن ماه) برگزار شد، اظهار کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست برای ۱۴ تالاب مهم کشور برنامه مدیریتی تهیه کرده است که بخشی از موضوعات این برنامه به مشارکتهای مردمی باز میگردد.
مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها افزود: موضوع مطرح به عنوان یک پروژه بینالمللی این است که جوامع محلی از منافع، کارکردها و خدمات تالابها از لحاظ اقتصادی سودی حاصل کنند.
آبشت گفت: از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیست پرداختن به خدمات اکوسیستمی است و به عنوان نمونه در تالاب کانی برازان که از تالابهای اقماری حوضه آبریز دریاچه ارومیه این خدمات را ارائه میکنیم.
وی با بیان اینکه کیفیت آب از ۶ اولویت ما در برنامه خدمات اکوسیستمی است، افزود: در ۵ سال اخیر با حمایت جایکا، ۵ هزار مزرعه کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه را برای کاهش مصرف آب به تکنیکها و تجهیزات اکوسیستمی مجهز کردیم.
مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها در ادامه تصریح کرد: در برنامه خدمات اکوسیستمی با اینکه ۸۵ درصد منابع مالی را در اختیار بومیان منطقه قرار داده ایم، اما در این مناطق آبیاری نوین صورت نمیگیرد که امیدواریم با کمک کشاورزان بتوانیم با استفاده از روشهای جدید تالاب ارومیه را احیا کنیم.
آبشت گفت: اگر بتوانیم ۴۰ درصد مصارف آبی را در دریاچه ارومیه کاهش دهیم، در سالهای آینده شاهد احیای کامل دریاچه خواهیم بود.
انتهای پیام/
هوای پایتخت در تاریخ ۸ بهمن/ هوای تهران در وضعیت پاک است
هوای تهران در حال حاضر با شاخص ۳۹ در وضعیت پاک است.
هوای پایتخت در تاریخ ۸ بهمن/ هوای تهران به شرایط پاکی رسیدمحمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاههای سنجش کیفیت هوای تهران، وضعیت کیفی هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۸صبح مورخ ۸ بهمن ماه با شاخص ۱۱۷ برای گروههای حساس ناسالم است.
معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان تهران اظهار کرد: در این بازه زمانی وضعیت آلاینده مونوکسیدکربن: (۲۰) پاک، ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون: (۹۶) سالم و ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون: (۱۱۷) ناسالم برای گروههای حساس است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وضعیت کیفی ساعتی هوای تهران در حال حاضر نیز با توجه به اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وابسته به شهرداری پایتخت با شاخص ۳۹ در وضعیت پاک است.
انتهای پیام/
چطور معنویت بر سلامت خانواده اثر میگذارد؟
همشهری آنلاین: بررسیهای پزشکی اخیر بیانگر آن است که افراد با معنویت رفتار خود تخریبگرانه کمتری (مانند خودکشی، سیگار کشیدن و lمصرف مواد مخدر) از خود بروز میدهند، استرس کمتری دارند و رضایت کلیشان از زندگی بیشتر است.
pray
اغلب پژوهشهایی که معنویت را با سلامت جسمی ارتباط دادهاند بروی افراد سالمند انجام شدهاند؛ اما این دادهها بارقهای از پیوند احتمالی زندگی همراه با معنویت و سلامت افراد در همه سنین هستند.
با وجودی که نشان داده شده است که معنویت افسردگی را کاهش میدهد، فشار خون را بهبود میبخشد، دستگاه ایمنی را تقویت میکند، اما همچنین باید در نظر داشته باشید که عقاید مذهبی مانع از مراقبتهای پزشکی از کودکان نشود.
معنویت و سلامت جسمی
پزشکان و دانشمندان زمانی از بررسی رابطه معنویت با پزشکی پرهیز میکردند، اما در 10 سال گذشته این نگرش تغییر کرده است. بررسیها نشان میدهند که مذهب و ایمان میتواند به بهبود سلامت و مقابله با بیماریها از این روشها کمک کند:
- فراهم کردن حمایتهای اجتماعی اضافی مانند گروههای مذهبی یاریرسان به بیماران.
- بهبود بخشیدن به مهارتهای کنارآمدن با بیماریها از طریق دعا و این عقیده که همه چیزها هدفی دارند.
یک بررسی 7 ساله بر روی شهروندان سالمند نشان داده است داشتن ارتباط مذهبی با ناتوانی جسمی و افسردگی کمتر همراه است. میزان مرگ و میر پیش از یک تعطیلات مهم مذهبی در میان این گروه سالمندان کمتر از حد انتظار بود، به طوری که پژوهشگران پیشنهاد کردند ممکن است ایمان مرگ را در این موارد به تاخیر انداخته باشد.
افراد سالمندی که به طور مرتب در مراسم مذهبی حضور پیدا میکنند دستگاه ایمنی سالمتری نسبت به آنهایی که در این مراسم حاضر نمیشوند، دارند. آنها همچنین با احتمال بیشتری فشار خون به طور مداوم پایینتر دارند.
بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز قرار میگیرند و عقاید مذهبیشان به آنها احساس توانمندی و آرامش میدهد، سه برابر با احتمال بیشتری نسبت به افرادی که بستگی مذهبی ندارند، پس از عمل زنده میمانند.
معنویت و سلامت روانی
عقاید مذهبی و معنوی همچنین نقش مهمی در نحوه برخورد افراد با شادیها و سختیهای زندگی دارند. ایمان ممکن است به فرد حسی از هدفمندی بدهد و اصول راهنمایی برای زندگی در اختیار او بگذارد.
هنگامی که خانوادهها با موقعیتهای سخت مانند مشکلات سلامت اعضایشان روبهرو میشوند، اعتقادات و اعمال مذهبی میتواند به آنها کمک کند با احساس عجز و نومیدی مقابله کنند، معنا و نظم را به زندگیشان باز گردانند و حسی از تسلط بر موقعیت را به دست آورند. معنویت برای برخی از خانوادهها منبع مهمی از احساس توانمندی است.
بررسیهای پزشکی ثابت کردهاند که معنویت اثرات عمیقی بر حالات روانی دارد. در یک بررسی بر روی گروهی از مردان بستری در بیمارستان، حدود نیمی از از آنها مذهب را به عنوان عاملی یاریرسان در کنار آمدن با بیماریشان ذکر کردند.
یک بررسی دوم نشان داد که هر چه بیماران مذهبیتر باشند، با سرعت بیشتری از بیماریهای مشابه بهبود پیدا میکنند. بررسی سوم نشان دهنده میزان بالای امید و خوشبینی، عوامل اصلی در مقابله با افسردگی، در میان افرادی بود که اعمال مذهبیشان را به طور مرتب انجام میدادند.
آیا عقاید معنوی به تربیت فرزندان کمک میکند؟
حضور یافتن در مراسم متعارف مذهبی ممکن است به برخی از خانوادهها کمک کند با ارزشهای معنویشان ارتباط برقرار کنند، اما معنویت تنها از این طریق به خانوادهها کمک نمیکند. شیوههای کمتر سنتی نیز به کودکان و والدین کمک میکند تا معنای روحانی برای زندگی بیابند.
برای اینکه معنویت را در خانواده خودتان ارتقا ببخشید، ممکن است کار را با بررسی ارزشهای خودتان شروع کنید. از خودتان بپرسید: چه چیز برای من مهم است؟ تا چه حدی فعالیتهای روزانه من بازتابدهنده ارزشهای من است؟ آیا من چیزهایی را برایم اهمیت و ارزش بیشتری دارند به خاطر مشغول بودن به چیزهایی که اهمیت و ارزش و کمتری دارند، نادیده نمیگیرند.
این توصیهها میتواند به خانواده شما کمک کند:
- ریشههای خود را جستجو کنید. شما و کودکانتان در بررسی گذشته مشترکتان میتوانید ارزشهای مربوط زمانها و مکانهای قبلی خانوادگیتان را یادآوری کنید، و حسی از تاریخ و ارزشهای خانواده گستردهتان را به دست آورید.
- مشارکتتان را در اجتماع اطرافتان بررسی کنید. اگر از پیش در یک گروه اجتماعی فعال هستید، ممکن است بخواهید نقش بزرگتری را به عهده بگیرید- در درجه اول برای خودتان و در درجه بعدی به عنوانی یک سرمشق برای کودکانتان. اگر به یک گروه اجتماعی نپیوستهاید، به تحقیق در ناحیه سکونتتان بپردازید تا چنین گروههایی را پیدا کنید.
- احساساتتان در هنگام تولد یا به فرزندی پذیرفتن را به کودکتان یادآوری کنید. سعی کنید به این لحظه در ذهنتان بازگردید و امیدها و رویاهایی را که در آن زمان داشتید به یاد بیاورید. این کار ممکن است شروع جستجوی شما برای احساسات مشابه یا مربوط به آن در زندگی روزمرهتان باشد.
- زمانهایی را به نشستن در کنار کودکانتان در سکوت اختصاص دهید. چند دقیقهای را به تنهایی یا همراه آنها به تامل در نفستان بپردازید. به نقشتان به عنوان پدر یا مادر، به زندگیتان به عنوان یک فرد، و به جایگاهتان در طرح بزرگتر چیزها فکر کنید. زمانی را به بحث کردن درباره این افکار با کودکانتان اختصاص دهید و به نظرات آنها در باره معنای معنویت گوش فرا دهید.
- به پیادهروی در طبیعت بپردازید. طبیعت همیشه یک عامل الهامبخش و راهنمای معنوی بوده است. پیادهروی به شما آرامش میبخشد و به شما امکان میدهد به شگفتیهای جهان اطرافتان بیندیشید.
- کتابهای که ایدههای معنوی را بیان میکنند به همراه کودکانتان بخوانید و نظراتتان در باره چیزهایی را که میخوانید با یکدیگر در میان بگذارید.
این جستجوی معنوی را میتوانید به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک گروه بزگتر- یک اجتماع مذهبی، یک گروه دوستان، یا خانواده خودتان- انجام دهید.پا گذاشتن در مسیر این سفر وجانی ممکن است هم به شما و هم به خانواده شما کمک کند زندگی سالمتری چه از لحاظ عاطفی و چه از لحاظ جسمی داشته باشید.
KidHealth
کد خبر 150133
پاسخ جالب مردم به یک سوال مهم؛ ایران چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ + فیلم
بسیاری از مردم کشور به منظور رفع مشکلات متعدد خواهان دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای هستند.
به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از کشورها همکاری های خود در جهت ساخت و ارتقای صنعت هسته ای را با کشورمان قطع کردند اما ایران بی تحرک نمانده و خود سعی کرد این صنعت مهم را تکمیل کند.
پس از حرکت ایران به سمت انرژی صلح آمیز هسته ای، دشمنان بارها کشورمان را تهدید کردند و تحریم های مختلفی وضع کردند و تلاش کردند تا ایران به غنی سازی این انرژی حیاتی دست پیدا نکند.
استفاده از انرژی هسته ای یکی از حیاتی ترین نیازهای موجود کشور است و با گذشت زمان این نیاز روز به روز افزایش خواهد یافت. دستیابی به انرژی هسته ای می تواند کشورمان را برای همیشه با خطر بی آبی محافظت کند و در تولید داروهای گوناگون و مصارف پزشکی هم نقش چشمگیری در سلامت افراد خواهد داشت.
این صنعت مهم در تمامی زمینه ها به کمک مردم آمده و نیازهای مهم و حیاتی را به صورت چشمگیری رفع می کند.
بیشتر بخوانید: ترفند ایران برای بازطراحی قلب رآکتور اراک
00:0003:41
کد ویدیو دانلود
فیلم اصلی
انتهای پیام/
نیاز حیاتی ایران به انرژی هسته ای + فیلم
پاسخ جالب مردم به یک سوال مهم؛ ایران چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ + فیلم
بسیاری از مردم کشور به منظور رفع مشکلات متعدد خواهان دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای هستند.
به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از کشورها همکاری های خود در جهت ساخت و ارتقای صنعت هسته ای را با کشورمان قطع کردند اما ایران بی تحرک نمانده و خود سعی کرد این صنعت مهم را تکمیل کند.
پس از حرکت ایران به سمت انرژی صلح آمیز هسته ای، دشمنان بارها کشورمان را تهدید کردند و تحریم های مختلفی وضع کردند و تلاش کردند تا ایران به غنی سازی این انرژی حیاتی دست پیدا نکند.
استفاده از انرژی هسته ای یکی از حیاتی ترین نیازهای موجود کشور است و با گذشت زمان این نیاز روز به روز افزایش خواهد یافت. دستیابی به انرژی هسته ای می تواند کشورمان را برای همیشه با خطر بی آبی محافظت کند و در تولید داروهای گوناگون و مصارف پزشکی هم نقش چشمگیری در سلامت افراد خواهد داشت.
این صنعت مهم در تمامی زمینه ها به کمک مردم آمده و نیازهای مهم و حیاتی را به صورت چشمگیری رفع می کند.
بیشتر بخوانید: ترفند ایران برای بازطراحی قلب رآکتور اراک
00:0003:41
کد ویدیو دانلود
فیلم اصلی
انتهای پیام/
نیاز حیاتی ایران به انرژی هسته ای + فیلم
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است
ستارههای دنباله دار انواعی از اجرام آسمانی هستند که رصد برخی از انواع آن یک بار در یک قرن رخ میدهد.
به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اصطلاحات و راز و رمزهای دنیای نجوم گاهی به دنیای روزمره هم تسری پیدا میکند و در مراودات روزانه از اسامی و پدیده های نجومی در عبارات کنایی و ضرب المثل ها استفاده می شود، عباراتی مانند ستارهدار، ستاره هالی و مواردی از این قبیل که در معنای کلی تعاریف متعددی برای آن وجود دارد.
جدا از استفاده کنایی پدیدهای نجومی نگاهی تخصصی تر به این پدیدهای نجومی داشتیم تا بیشتر با عملکرد و واقعیت آن آشنا شویم؛ پدیدهایی مانند ستاره دنباله دار هالی که اغلب هم در مواجهه با فردی که دیر به دیر دیده میشود، این اصطلاح به کار برده می شود؛ البته معمولا وجه شبهی میان عبارات کنایی و واقعیت ماجرا وجود دارد.
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است
دنباله دارها چه ساختاری دارند؟
ستارههای دنباله دار اجرام آسمانی متشکل از یخ و غبار هستند که به محض نزدیک شدن به خورشید بخشی از آنها تبخیر شده و به سرعت نواری درخشان و دنباله طولانی برای این اجرام شکل میگیرد؛ پهنای هسته ستارههای دنباله دار معمولا حدود ۲۰ کیلومتر برآورد شده است.
دنباله دارها در کمربند کویپر و ابر اورت یافت میشوند و طبق رصدهای انجام شده حدود ۲۰۰میلیون ستاره دنباله دار بین این نواحی وجود دارد و اغلب دنباله دارها دوره های بسیار طولانی ( بیشتر از ۲۰۰ سال ) دارند.
مسیر حرکت ستارههای دنباله دار به شکل بیضی است؛ در حالی که مدار حرکت سیارهها نزدیک به دایره در حال چرخش هستند و همین تفاوت باعث شده تا تاثیر گرانشی دنبالهدارها در حضیض سریعتر صورت گیرد.
ستاره هالی که هر ۷۶ سال یک بار به دور خورشید نزدیک میشود و قابل رصد است، شو میکرد لوی ٩ که در سال ١٩٩۴ با مشتری برخورد کرد و هال-باپ که در سال ١٩٩٧ از فاصله ١٩٧ کیلومتری زمین عبورکرده است، از جمله مهمترین و معروفترین ستارههای دنباله دار محسوب میشوند.
حدود ۲۸ میلیون سال پیش یک ستاره دنباله دار در صحرای ساهارا سقوط و در ابعاد یک ریگ کشف شد که دانشمندان مطالعات خود را روی آن آغاز کردند.
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است
ستاره هالی را بیشتر بشناسیم
ستاره هالی یکی از معروفترین دنبال دارهای موجود در فضا محسوب میشود که هر ۷۶ سال یکبار از کنار خورشید عبور میکند و در این زمان قابل رویت است؛ اولین بار ۲۴۰ سال قبل از میلاد این ستاره در چین کشف شده است و ادموند هالی در سال ١٧٠۵ آن را ثبت کرد؛ آخرین بار این ستاره در سال ۱۹۸۶ در آسمان دیده شد، بنابراین با توجه به دوره تناوبی که برای این ستاره در نظر گرفته شده؛ رصد بعدی آن در سال ٢٠۶١ امکان پذیر است.
۸۰ درصد از ستاره هالی را آب یخ زده و ۱۵ درصد را مونوکسیدکربن تشکیل میدهد همچنین محققان معتقدند که بسیاری از ستارههای دنباله دار از لحاظ ترکیب شیمیایی به ستاره دنباله دار هالی شبیه هستند.
دانشمندان در هنگام رصد این ستاره تصور نمیکردند که هسته آن در این حد تیره باشد، اما پس از این رصد دریافتند که ستاره دنباله دار را پوسته تیرهای از گرد و غبار پوشیده شده است، اما سوراخهایی در سطح این ستاره وجود دارد که به طرف خورشید میگردد و هسته داخلی را با توجه به حرارت خورشید ذوب میکند.
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است
عکسبرداری از ستاره دنباله دار هالی
تیمی بین المللی از ستاره شناسان هنگام جستجو در بیرون از نواحی منظومه شمسی با تلسکوپ VLT موفق به عکسبرداری از ستاره دنباله دار هالی شدند؛ ستارهای که جزو کم نورترین ستارههای دنباله دار محسوب میشود؛ اواسط اسفند ۱۳۸۱ توسط یک تیم بینالمللی مشاهده شد و در آن زمان ستاره هالی در فاصله ۴/۲ دهم میلیارد کیلومتری خورشید و ۴ میلیارد کیلومتری زمین قرار داشت.
ستاره هالی آخرین بار در سال ۱۳۶۵ خورشیدی وارد قسمت داخلی منظومه شمسی شد و پس از آن به دلیل کاهش دمای هسته دم و گیسوی آن مشاهده نشده است، اما کارشناسان میتوانند در سال ۱۴۴۰ خورشیدی تحولات گیسو و دم ستاره دنباله دار هالی را بررسی کنند.
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است
زمین هر سال دوبار از مدار هالی میگذرد و در این مدت هر ساله رگبار شهاب اتا اکواریدس و اریونیدس قابل مشاهده است.
ستاره هالی اکنون ورای مدار ونوس قرار دارد اما غبارهای کیهانی به جا میگذارد که عامل شهاب باران خواهد شد؛ همواره در ماههای می و اکتبر زمین از میان رد غبارآلود به جا مانده از ستاره هالی عبور میکند و شهاب باران اتا آکواریتس قابل مشاهده میشود.
انتهای پیام/
پیامد تلخ صنعتی شدن مواد غذایی بر سلامت بدن/ دردی که وجودتان را درمینوردد
عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران گفت: با برخی اقدامات پیشگیرانه میتوان بسیاری از سرطانها را حذف کرد و احتمال بروز برخی دیگر را کاهش داد.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتیﺳﻠﻮلﻫﺎ توانایی ﺗﻘﺴﻴﻢ و رﺷﺪ ﻋﺎدی ﺧﻮد را از دﺳﺖ میدهند، ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ بدن ﺗﺨﺮﻳﺐ و ﻓﺎﺳﺪ میﺷﻮند؛ از ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺑﺎﻓﺖ سلولﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ و اﺟﺘﻤﺎع اﻳﻦ ﺳﻠﻮلﻫﺎی ﺳﺮﻃﺎنی تودهای ﺑﻪ ﻧﺎم ﺗﻮﻣﻮر اﻳﺠﺎد میﺷﻮد.
در این مرحله اﮔﺮ ﺗﻮﻣﻮر ایجاد شده ﺑﻪ ﻻﻳﻪای ﻣﺤﺪود ﺧﺘﻢ ﺷﻮد و ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﺑﺎﻓﺖﻫﺎ و ارگانها ﺳﺮاﻳﺖ ﻧﻜﻨﺪ، ﺗﻮﻣﻮر ﺧﻮش ﺧﻴﻢ و یا به اصطلاح ﻏﻴﺮﺳﺮﻃﺎنی نامیده میشود و اﮔﺮ ﮔﺴﺘﺮده ﺷﺪه ﻳﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﺑﺎﻟﻘﻮه ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﭘﺨﺶ ﺷﺪن و اﺣﺎﻃﻪ ﻛﺮدن ﺳﺎﻳﺮ بافتها و ارگانها را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺪﺧﻴﻢ ﻳﺎ ﺳﺮﻃﺎنی ﻧﺎﻣﻴﺪه میﺷﻮد. برخی از اﺷﻜﺎل ﺳﺮﻃﺎن ﺧﺎﺻﻴﺖ تهاجمی ﭘﻴﺪا کرده و با سرایت از ﻃﺮﻳﻖ ﺧﻮن و ﻟﻨﻒ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺑﺪن، ﺗﻮﻣﻮرﻫﺎیی ﺟﺪﻳﺪ اﻳﺠﺎد میﻛﻨﻨﺪ.
سرطان؛ بیماری کشندهای که سوغاتی صنعتی شدن موادغذایی است
بیشتر بخوانید: سرطان چيست؟
انواع سرطان
سید محمدصادق غفوری عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران و پزشک عمومی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرطان و راههای پیشگیری از آن، اظهار کرد: سرطانها قابل پیشگیری هستند و این نکتهای مهم در جلوگیری از بروز آنهاست؛ بسیاری از سرطانها را میتوان با اقدامات پیشگیرانه حذف کرد و احتمال بروز بعضی دیگر را کاهش داد.
وی بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده ۷۵ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند؛ کشورهای صنعتی با بهرهگیری از این تحقیقات اقداماتی وسیع انجام دادهاند و بسیاری از سرطانها را محدود و یا کنترل کردهاند؛ به عنوان مثال سرطانهای معده که در شرق دنیا از کشندهترین سرطانها به حساب میآید، در غرب دنیا کنترلی معنیدار داشته است.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
برای پیشگیری از سرطان چه باید کار کرد؟
این پزشک عمومی درباره سرطانهای پوست، گفت: بهطور کلی رعایت ۲ عامل در پیشگیری از بروز و یا کم کردن خطرات ناشی از سرطان پوست ضروری است؛ عامل اول دوری از اشعه ماورای بنفش نور خورشید است؛ این اشعه میتواند با تحریک مستمر پوست سبب بروز سرطانهای پوست شود، به همین جهت توصیه میشود افرادی که شغل آنها حضور در مقابل آفتاب را الزامی میکند مانند کشاورزان، کارگران و غیره، با لباس پوشیده و بهره گرفتن از کلاههای آفتابی این وظیفه را انجام دهند.
غفوری ادامه داد: توجه به خالهای پوستی و شناخت تغییرات آنها میتواند از بروز سرطان دیگر پوست که ملانوما گفته میشود پیشگیری کرده و یا با تشخیص زودرس عوارض آن را کاهش دهد.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
بیشتر بخوانید: راههای پیشگیری از سرطان گوارش/ «کولورکتال» را بیشتر بشناسید
این پزشک عمومی درباره سرطانهای حفره دهان، گفت: زمان طولانی لازم است تا ضایعات مخاطی دهان و زبان به سرطان تبدیل شود؛ ۲ عامل بزرگ در پیشگیری از سرطانهای حفره دهان تأثیر دارد؛ اول رعایت بهداشت دهان و دندان، اگر حفره دهان پاکیزه نگهداشته شود و دندانها سالم باشند و به موقع مراقبتهای بهداشتی برای دهان انجام شود، احتمال بروز ضایعات پیش سرطانی و در نهایت سرطان در حفره دهان کاهش مییابد.
وی افزود: عامل دوم دخانیات است؛ مواد دخانی از عوامل اصلی بروز سرطانهای پوشش دهان و زبان هستند؛ ترک زودتر سیگار و پیپ میتواند این خطر را بهطور محسوس کاهش دهد؛ بهطور کلی مواد غذایی تند و محرک بهخصوص اگر از کیفیت طبیعی سالمی برخوردار نباشند و سایر مواد دخانی و محرک نیز میتوانند در حفره دهان و یا حنجره ایجاد سرطان کنند، لازم به ذکر است که دخانیات عامل مستقیم یا غیرمستقیم یک سوم سرطانهای بدن است و تنها ترک مواد دخانی میتواند سرطانهای دنیا را به یک سوم کاهش دهد.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
این پزشک عمومی درباره سرطان مری و معده، گفت: برای سرطانهای مری و معده علاوه بر بهداشت دهان و دندان، مواد غذایی مصرفی اهمیتی بیشتر دارند؛ مصرف مواد گوشتی نمکسود و استفاده از نمک زیاد و مصرف مواد چربی بهخصوص چربیهای اشباع شده و با ترانس بالا از عوامل ایجاد سرطانهای مری و معده است.
وی تشریح کرد: مصرف الکل در ایجاد سرطان لوزالمعده نقشی مهم ایفا میکند اما هنوز سایر عوامل مؤثر بهخوبی شناخته نشده است؛ سرطان روده بزرگ را از سوغاتیهای صنعتی شدن میشناسیم، مصرف کم سبزیجات و میوه و به هم خوردن عادات تخلیه گوارش، از عوامل مهم ایجاد این نوع سرطان است که امکان پیشگیری از آن کاملاً در اختیار مردم است، همچنین انجام تستهای غربالگری مانند تست خون مخفی مدفوع و کولونوسکوپی روده بزرگ بهویژه در افراد با سابقه خانوادگی این نوع سرطان بسیار با اهمیت است.
بیشتر بخوانید: سرطان را با این دانه سیاه متوقف کنید/ نسخه خانگی برای درمان فیشر مقعدی/ بهترین میانوعدهها برای کودکان را بشناسید
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
عضو انجمن گوارش و کبد ایران درباره سرطان مثانه و پروستات، گفت: استفاده از دخانیات و در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن از عوامل مؤثر سرطان مثانه به حساب میآید؛ استفاده نابهجا از اشعه x و عدم محافظت تیروئید در مقابل این اشعه میتواند خطر سرطان تیروئید را بالا ببرد، به عنوان مثال در قدیم که برای کچلی از تابش اشعه x استفاده میکردند و یا کسانی که به هر دلیل در معرض اشعه گاما (رادیوتراپی) قرار میگیرند، یا حتی کسانی که حداقل ۲ بار از رادیوگرافیهای بزرگ دندان برای ردیف کردن دندانهای خود استفاده میکردند، خطر بروز سرطان تیروئید را افزایش دادهاند.
غفوری تصریح کرد: سرطان پستان؛ یکی از شایعترین سرطانها در زنان است که با رعایت نکات بهداشتی تا حد زیادی قابل کاهش خواهد بود و یا در مراحل اولیه شناسایی میشود و از عوارض بعدی آن کم خواهد شد؛ خودمراقبتی و معاینه، رعایت وزن نسبت به قد و پیشگیری از اضافه وزن، عدم مصرف مواد چربی زیاد و عدم مصرف الکل و دخانیات از الزامات است.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
محمدرضا نورمحمدی انکولوژیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ﻧﺌﻮﭘﻼزی ﯾﮏ اﺧﺘﻼل در ﺳﻄﺢ ﺳﻠﻮل اﺳﺖ ﮐﻪ به بروز ﺑﯿش از ۱۰۰ ﻧﻮع سرطان ﺑﺪﺧﯿم منجر میشود؛ این نوع سرطانها ﻣﺎﻫﯿﺖ ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ ﻣﺸﺎﺑﻬﯽ دارﻧﺪ؛ ﻫﺮ ﺳﻠﻮل ﮐﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﻣﯿﺘﻮز (روشی برای تکثیر) اﻧﺠﺎم دﻫﺪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ دﭼﺎر ﻧﺌﻮﭘﻼزی ﺷﻮد و در اﯾﻦ ﻣﯿﺎن آﻧﮑﻮژنﻫﺎ و ژنهای ﻣﻬﺎری ﻧﻘﺶی ﻣﻬﻤ اﯾﻔﺎ ﻣﯽﮐﻨﺪ.
این آنکولوژیست بیان کرد: ﺳﺮﻃﺎن پس از ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻗﻠﺒﯽ ﻋﺮوﻗﯽ دوﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﺷﺎﯾﻊ ﻣﺮگ و ﻣﯿﺮ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ و ﺳﻮﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺮگ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﮐﻤﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ است؛ این بیماری ارتباطی مستقیم با شیوه زندگی دارد و هر چه کیفیت این زندگی پایینتر باشد فرد مستعد ابتلا به این بیماری است.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
سرطان چیست؟
نورمحمدی گفت: سرطان را میتوان اینگونه تعریف کرد، ﺳﻠﻮل ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنی ماﻧﻨﺪ ﻛﻴﺴﻪای ﺣﺎوی ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ، اﺳﻴﺪﻫﺎی چرب، کربوهیدراتها و ماده حیات به نام دی ان ای (DNA) است که قابلیت رشد، تکثیر و همانند سازی را دارد؛ ﺳﺎﺧﺘﺎر ژنتیکی ﻫﺮ ﺳﻠﻮل ﺳﺮﻋﺖ رﺷﺪ، ﺗﻘﺴﻴﻢ و زﻣﺎن ﻣﺮگ آن را ﺗﻌﻴﻴﻦ میﻛﻨﺪ، در ﺣﺎﻟﺖ طبیعی، ﺟﺎﻳﮕﺰینی سلولهای فرسوده ﺑﺎ سلولهای ﺟﻮان از یک برنامه منظم ﻣﻨﻈﻢ ﺗﺒﻌﻴﺖ میﻛﻨﻨﺪ و ﻓﺮاﻳﻨﺪ رﺷﺪ و ﺗﺠﺪﻳﺪ ﺳﻠﻮلی ﺑﻪ ﻃﻮر ﺛﺎﺑﺖ در ﺑﺪن اﺗﻔﺎق میاﻓﺘﺪ.
بیشتر بخوانید: علائم ابتلا به سرطان سارکوم/ دردهای استخوانی مقاوم به دارو را جدی بگیرید
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺤﯿﻄﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در بروز ﺳﺮﻃﺎن
نورمحمدی با اشاره به اینکه ﺳﺮﻃﺎن ﺑﯿﻤﺎری ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺷﯿﻮه زﻧﺪﮔﯽ اﺳﺖ، گفت: محل زندگی، موقعیت جغرافیایی، عادات زندگی مانند سیگار، غذا و تغذیه، محیط زندگی و تماسهای محیطی در بروز انواع بیماریها تاثیرگذار است؛ تخمین زده شده است که حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از مجموع سرطانها به علت بروز بیماریهای عفونی باشد.
وی افزود: مهمترین عوامل زیستی در بروز سرطان شامل ویروسهای هپاتیت B , C، ویروس HIV و هلیکوباکترپیلوری است؛ سرطان ﺳﻮﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺮگ و ﻣﯿﺮ در اﯾﺮان است که سالانه بیش از ۴۰۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند و تخمین زده میشود که بیش از ۷۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور اتفاق بیافتد.
این آنکولوژیست بیان کرد: پیش از ﺑﺮوز ﻋﻼﺋﻢ سرطان، برخی از آنها را میتوان توسط تستهای غربالگری تشخیص داد؛ با اﻧﺠﺎم اﻳﻦ تستها میﺗﻮان این بیماری را در مرحله اول شناسایی کرد و نسبت به درمان سریع اقدام کرد، ﺳﺮﻃﺎنهایی مانند سرطان دهانه رﺣﻢ، سرطان پروستات و سرطان سینه را میتوان از طریق تستهای غربالگری تشخیص داد.
سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند
درﻣﺎن ﺳﺮﻃﺎن چگونه است؟
نورمحمدی با اشاره به اینکه ﻫﺮ ﻧﻮع ﺳﺮﻃﺎن دارای ﻋﻮاﻣﻞ، ﻣﺸﺨـﺼﺎت و درﻣﺎن ﺧﺎص است، گفت: روشﻫﺎی اصلی درﻣـﺎن ﺗﻤﺎم ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎ از ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ رادﻳوگرافی، ﺟﺮاحی ﺗﺮاپی، شیمی درﻣــﺎنی و ﻫﻮرﻣﻮن درﻣﺎنی است.
بیشتر بخوانید: خبر خوش براى مبتلایان به سرطان؛ وقتى سلولهاى بنیادى تاثیر شیمى درمانى را افزایش میدهند
این آنکولوژیست درباره انواع سرطانها، گفت: اﻧﻮاع ﺳﺮﻃﺎنها شامل ﻛﺎرﺳﻴﻨﻮمها مانند سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان سینه است؛ دسته دوم سرطانها، لوسمی و لنفومها هستند که از سلولهای تشکیل دهنده خون و سلولهای ایمنی منشا میگیرند.
وی با بیان اینکه عوامل خطر بیماریهای سرطانی را میتوان به ۲ گروه کلی تقسیم کرد، ادامه داد: یکی عوامل مربوط به میزبان مانند سن، جنس و ساختار ژنتیکی است که تقریبا غیر قابل تغییر و دستکاری هستند و دیگری عوامل خطر خارجی یا محیطی مثل دود سیگار، پرتوهای یونساز، مواد شیمیایی و سمی و غیره است که میتوان آنها را پس از شناسایی یا کاملا از محیط خارج کرد و یا مواجهه انسان با آنها را به حداقل کاهش داد، در این بین جنس و سن از همه موارد مهمتر است.
این آنکولوژیست افزود: تاثیر جنسیت به طور مستقیم در سرطانهای مربوط به دستگاه تولید مثل از قبیل: سرطان دهانه رحم در زنان و سرطان پروستان در مردان واضح است، در مورد سایر سرطانها غالبا تفاوتهای جنسی مشاهده میشود که به جز سرطان پستان، معمولا جنبه جنسیتی نداشته و به رفتارهای فردی مربوط است.
انتهای پیام/
-
۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد زارع گفت: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز و فاقد پروانه در عمقهای مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشتهای کشور موجود است. ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد/تجهیز یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاریعباس زارع مجری طرح سامانههای نوین آبیاری در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در کشور موجود است، اظهار کرد: هم اکنون ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز و فاقد پروانه در عمقهای مختلف عمیق و نیمه عمیق در دشتهای کشور موجود است که در برنامه تعادل بخشی وزارت جهاد کشاورزی با وزارت نیرو این موضوع باید ساماندهی و تعیین تکلیف شود. وی افزود: طبق قانون برنامه ششم، ۸۵ درصد هزینه اجرای سامانههای نوین آبیاری توسط دولت و ۱۵ درصد توسط بهره برداران پرداخت میشود که با توجه به نوسان نرخ ارز و افزایش قیمت لوازم و تجهیزات، سهم کشاورزان افزایش پیدا کرده است. زارع آبیاری هوشمند را یکی از پروژههای اصلی کشاورزی هوشمند اعلام کرد و گفت: هوشمندسازی سامانههای نوین آبیاری در سال ۹۷ و سال آتی از جمله اولویتهای اصلی وزارت جهاد کشاورزی به شمار میرود که به همین منظور وزارت جهاد کشاورزی با فناوری اطلاعات تفاهمنامهای در خصوص کشاورزی هوشمند امضا کردند که به این ترتیب آب مورد نظر گیاه در زمان و محل مورد نیاز با سیستمهای نوین آبیاری تامین میشود. بیشتر بخوانید: بهرهوری ۶ درصدی آب در بخش کشاورزی/ سالانه ۲۵۰ هزار هکتار از اراضی به سامانه نوین آبیاری تجهیز میشود تجهیز بیش از یک میلیون هکتار اراضی سنتی به سامانه نوین آبیاری/ ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی در کشور وجود دارد مجری طرح توسعه سامانههای نوین آبیاری ادامه داد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی زیر شبکه مدرن و سدها به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شدند. وی با اشاره به اینکه ۵.۵ میلیون هکتار اراضی سنتی و ۳ میلیون و ۲۰۰ هکتار اراضی مدرن زیر شبکه در کشور موجود است، بیان کرد: تا کنون یک میلیون و ۸۸۰ هزار هکتار از اراضی سنتی و ۲۰۰ هزار هکتار اراضی شبکه مدرن به سامانههای نوین تجهیز شدند که این امر بیانگر آن است که به طور متوسط ۲۲ درصد اراضی آبی در کشور به سامانه نوین مجهز هستند. زارع در پایان تصریح کرد: با توجه به آنکه بخش محدودی از اراضی به سامانههای نوین مجهز هستند، بنابراین راه درازی پیش رو داریم که با حمایت از پروژهها و مشارکت صد درصدی بهره برداران میتوانیم مابقی منابع آب و خاک را که اجازه میدهد به سامانههای نوین جهت افزایش بهره دری تجهیز کنیم.
-
مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش استفاده از مالچ نفتی در مناطقی که درگیر پدیده گرد و غبار هستند، علاوه بر نابودی خاک و آب و موجب نابودی پوشش گیاهی و موجودات آن مناطق نیز میشود. به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها در برخی از شهرهای جنوبی کشور شاهد کشته شدن موجوداتی هستیم که در لیست گونههای در حال انقراض هستند. در برخی از تصویرها مشخص میشود که این گونههای با ارزش به دلیل وجود ماده نفتی از بین رفتهاند. در سالهای اخیر به دلیل تغییرات اقلیم و گرمای زمین شاهد خشک شدن بسیاری از رودخانهها و تالابها هستیم که همین موضوع منجر به ایجاد گرد و غبار در مناطق مختلف شده است. در سالهای اخیر کشورهای مختلف برای جلوگیری از نفوذ پدیده گرد و غبار به شهرهایشان، اقدامات متعددی از جمله کاشت درخچهها و مالچپاشی در مناطق منشأ گرد و غبار و شنهای روان را انجام میدهند که ایران نیز جزء آن دسته از کشورهایی است که در این زمینه اقداماتی را انجام داده است، اما استفاده از موادی همچون مالچ نفتی برای ثبیت گرد و خاک و شنهای روان تاکنون تأثیر چندانی به همراه نداشت. مالچ نفتی پوششی از مواد چسبنده و باقی مانده نفتی است که در پالایشگاهها تولید میشود و میتوان برای عایق کردن نهرهای آب و استخرهای ذخیره آب از آن استفاده کرد. حال از این مواد برای تثبیت شنهای روان در کشورها استفاده میکنند، به این صورت که پسماندهای نفت خام را به صورت لایه نازک بر روی تپههای ماسهای میپاشند که این کار خود باعث تثیبت موقت این تپهها میشود. بیشتر بخوانید:تنها راه حل مقابله با گرد و غبار، همکاری کشورها با یکدیگر است مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش لازم به ذکر است؛ این اقدامات در ایران از دهه ۸۰ برای جلوگیری از پدیده گرد و غبار در استان خوزستان صورت گرفت، اما تثبیت شنهای روان اولین بار در سال ۱۳۴۱ در جنوب استان قزوین انجام شد. به گفته بسیاری از کارشناسان محیط زیست استفاده از ماده نفتی مالچ علاوه بر نابودی خاک و آب موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و موجودات آن منطقه میشود و آسیبهای جبران ناپذیری را به این مناطق وارد میکند، این در حالی است که برخی دیگر معتقدند که استفاده از مالچ نفتی بر روی انسان و محیط زیست اثر منفی ندارد. پروفسور پرویز کردوانی پدر علم کویرشناسی در رابطه با استفاده از ماده مالچ نفتی برای تثبیت شنهای روان اظهار کرد: هر روشی که از آن استفاده میشود باید ارزان، زودبازده و دائمی باشد. همچنین نباید محیط زیست را آلوده کند. این در حالی است که مالچ نفتی گران و با ارزش است، زمین را سیاه میکند و بد بو است و حرارت منطقه را بالا میبرد و همین موضوع باعث میشود بادهای منطقه به صورت گرم و بد بو باشد و همچنین موجب نابودی گیاهان و موجودات نیز میشود. بیشتر بخوانید:ریزگردهای اخیر خوزستان منشا خارجی دارد + نقشه ورود ریزگرد مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در این باره اظهار کرد: براساس نامه معاون محیط زیست طبیعی به سازمان جنگلها، هرگونه مالچپاشی برای تثبیت شن در مناطقی که مشکل گرد و خاک ندارد، ممنوع است. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در برخی از مناطق حیات وحشی داریم که با مالچ پاشی دچار مشکل میشوند. تجریشی با بیان اینکه ماسههای روان در کشور بیش از ۵ هزار هکتار نیستند، گفت: ۲۰ میلیون هکتار از اراضی کشور مشکل گرد و غبار دارند، اما تنها برای تپههای شنی در حال حرکت مانند مناطق سوسنگرد در استان خوزستان از مالچ نفتی استفاده میشود. وی افزود: سازمان حفاظت از محیط زیست از سال گذشته اقدامات اجرایی را برای تثبیت ماسههای روان در جنوب کشور آغاز کرده است. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: مالچهای نفتی به دلیل داشتن فرآورده نفت ممکن است موجب بروز مشکلات زیست محیطی شوند که برای جلوگیری از بروز پدیده گردوغبار باید اقدامات ویژهای صورت گیرد، به عنوان مثال در ارومیه برای جلوگیری از حرکت ماسههای روان از موانع فیزیکی مانند درخچههای گز استفاده شده است. بیشتر بخوانید: هدف از مالچپاشی تثبیت زمین است/ مالچهای غیرنفتی برای کنترل گرد و غبار نتیجهبخش نبودند پروفسور کردوانی پدر کویرشناسی، هدف از مالچ پاشی تثبیت زمین دانست و گفت: بعد از مالچپاشی، کارهای بیولوژیک انجام میشود، چراکه بعد از گذشت زمانی کوتاه مالچ از بین میرود. حال به دلیل اینکه مالچهای غیرنفتی تنها چند ماه اثرگذار هستند، به همین دلیل تاکنون استفاده از این مالچها نتیجه بخش نبود. وی با اشاره به روشهای تثبیت شن و ماسه گفت: پیشنهاد من پاشش مالچ شنی- ماسهای است. به این ترتیب که در تانکرها مخلوطی از آب (۵۰ درصد)، رس (۳۵ درصد) و ماسه (۱۵ درصد) ترکیب و بتن شنی ماسهای تولید و در کانونهای شن و ماسه پاشیده شود. کردوانی مالچهای زیستی را خیانتی به محیط زیست دانست و افزود: چند طرح زیستی در زمینه تولید مالچهای زیستی پلیمری از سوی شرکتهای دانش بنیان اجرایی شده که برخی از آنها به مدت ۶ ماه دوام دارند و از سوی دیگر این مالچها حاوی کلروکلیسیم هستند و رطوبت هوا را میگیرند، از این رو منجر به خشک شدن گیاه میشوند، ضمن آن که عمر مفید این مواد تا زمانی است که باران نبارد. مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش وی ادامه داد: پاشیدن مالچ نفتی به دلایلی چون: یک ماده نفتی است، برای تولید مالچ ابتدا نفت باید به قیر تبدیل شود که در این صورت نیاز به احداث کارخانه داریم، قیر سفت است که برای شل کردن آن در کارخانه از طریق ترکیب ۵۰ درصد آب، ۴۸ درصد قیر و ۲ درصد ماده ممزوج کننده این مشکل رفع میشود، نیاز به ماشینهای مخصوص برای مالچ پاشی است، پس از پاشیدن به نظر میرسد که سراسر منطقه سوخته است، انتشار بوی نفت سوخته که برای سلامت مضر است، ضریب حرارتی را افزایش میدهد که باعث از بین رفتن حشرات و گیاهانی نظیر «دم گاوی» منطقه میشود، این ماده حاوی فلزات سنگین مانند سرب است، در صورتی که یکسان پاشیده نشود در مناطق دارای تپههای ماسهای موجب سیلاب میشود و این اتفاقی است که در آران و بیدگل رخ داده بود، پس از ۳ سال اثر آن از بین میرود، خیانت به محیط زیست است. حال با این تفاسیر میتوان از ریگ به عنوان جایگزین مناسب ماده مالچ نفتی استفاده کرد، چراکه خوب، ارزان، ساده و دائمی است. ریگ اثر نابودی کمتری نسبت به مالچ نفتی دارد و همچنین استفاده از ریگهای رنگی میتواند عامل ایجاد فضای گردشگری در منطقه باشد. مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش کردوانی پدر کویرشناسی با بیان اینکه ریگ میتواند یک بار برای همیشه موجب تثبیت شن و ماسه شود، اظهار کرد: ریگ دارای دانههای درشت به اندازه بادام است و در طبیعت به وفور یافت میشود و برای تولید آن نیاز به احداث کارخانه نداریم. برای جایگزینی مالچ نفتی علاوه بر این موارد گزینههای بسیاری پیشنهاد شده است که هر کدام پس از بررسیها و آزمایشهای مختلف، موفق به کسب رضایت نشدند و تاکنون تنها روش تثبیت شنهای روان همین مالچ نفتی و کاشت درخچهها درمنطقه بوده است که سازمان محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع کشور متولی استفاده از این ماده نفتی هستند، اما علی محمد طهماسبی مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست منکر استفاده سازمان از مالچ شد و گفت: سازمان تاکنون از تکنولوژی نانو مالچ طبیعی برای مقابله با گرد و غبار استفاده نکرده است. وی افزود: مواد نانویی که در تکنولوژی مالچ از آنها استفاده میشود، عمدتا از مواد معدنی، شیمیایی، بیولوژیکی و پایههای نفتی مانند امولسیون و قیر هستند که سازمان حفاظت محیط زیست در این رابطه کارگروهی با شاخصهای مدون خوداظهاری، آزمایشگاهی و پایلوت تشکیل داده است. مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: طی یک سال گذشته ۱۲ نمونه مالچ در مرحله اول تأیید و مورد آزمایش قرار گرفتند که بعد از تأیید به مرحله پایلوت رفته و اگر مشکلی برای محیط زیست و منابع طبیعی ایجاد نکنند، برای استفاده از این محصول مجوز صادر میشود. مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش طهماسبی با بیان اینکه موضوع گرد و غبار با فرسایش بادی و طوفان ماسه با هم متفاوت هستند، تصریح کرد: گرد و غبار ممکن است بخشی از فرسایش بادی باشد، اما از مالچ بیشتر برای طوفان ماسه و هجوم ماسههای روان استفاده میشود. مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: طی ۶۰ سال گذشته از مالچ برای مناطق برداشت استفاده نشده است و برای کنترل گرد و غبار بیشتر از بیومکانیکی و بیولوژیکی مانند بوتهکاری و نهالکاری استفاده میشود. اما با این تفاسیر مسئولان به جای دست دست کردن و راه حل نشان دادن باید اقداماتی انجام دهند که باعث نابودی حیات موجودات و محیط زیست نشوند، چراکه حیات ما انسانها به موجودات و محیط اطراف مان بستگی دارد. انتهای پیام/
-
ذخیره در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛ نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی ممنوع است مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران گفت: هرگونه نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش در نقاط مسکونی ممنوع است، چراکه تنوع زیستی و سلامت جامعه را به خطر میاندازد. نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی ممنوع استکیومرث کلانتری مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با نقل و انتقال حیات وحش توسط افراد در معابر عمومی اظهار کرد: هرگونه نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش در نقاط مسکونی ممنوع است، چرا که تنوع زیستی و سلامت جامعه را به خطر میاندازد. وی افزود: با افرادی که به انجام چنین کارهایی اقدام میکنند، طبق قانون برخورد خواهیم کرد. بیشتر بخوانید: تشریح اقدامات محیط زیست برای بهسازی باغ وحش ها / تداوم نظارت مستمر و بی اغماض بر فعالیت باغ وحش ها کلانتری با بیان اینکه جرایم افرادی که اقدام به نقل و انتقال و زندهگیری حیات وحش میکنند متفاوت است، گفت: براساس تصمیم شورای عالی محیط زیست جرایم مشخص میشود. وی ادامه داد: بازگشت به طبیعت حیات وحشی که توسط انسانها زندهگیری و نگهداری میشوند، بسیار سخت خواهد بود و از نظر محیط زیست این گونهها جزء تلفات محسوب میشوند. بیشتر بخوانید: انتقال گونههای جانوری آسیب دیده به کلینیک حیات وحش پردیسان مدیرکل اداره محیط زیست استان تهران تصریح کرد: گونههایی که قابلیت رهاسازی دارند توسط محیط بانان در طبیعت رها میشوند، اما گونههایی که جزء تلف شدهها هستند، به مراکز نگهداری از حیات وحش و باغ وحشها تحویل داده میشوند. انتهای پیام/ ممنوعیت نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی im src="/images/71144_5601111111111111111111111111111111111111.jpg" alt="" />
-
تأثير معنويت بر سلامت را جهاني كنيم آقاي محمد شرافت، عضو هيات مديره و خزانه دار خانه خيرين ايران همچنين كارشناس بهداشت و فعال مدني در حوزه سلامت معنوي، در گفتوگو با خبرگزاري ايكنا تصريح كرد: نقطه ضعف بزرگ مديريت سلامت در جهان امروز اين است كه تنها جامعه پزشكي را مسئول سلامت مردم در نظر ميگيرد و از خيل عظيم عوامل مؤثر بر سلامت چشمپوشي كرده است. محمد شرافت با پرداختن به ورود معنويت به سلامت، اظهار كرد: بعد معنوي چه در جايگاههاي فردي و چه در ابعاد جمعي جاي خود را در مستندات علمي سلامت پيدا كرده و اين در حالي است كه اين امر هنوز عملي نشده است. او افزود: به تازگي در مجامع علمي مسئله «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت» نيز سر از خاك بيرون آورده كه البته قادر به تعريف و تبيين سلامت معنوي نيست. دليل آن هم احتمالاً سردمداري سلامت بهداشت جهاني از سوي كساني است كه ابعاد معنوي و اثرات آن را بر سلامتي خوب نشناخته و توان برنامهريزي براي اين مقوله را ندارند؛ بنابراين اين وظيفه برعهده دينداراني قرار ميگيرد كه بتوانند ابعاد سلامت معنوي را در جامعه به خوبي روشن و آن را جهاني كنند. اين فعال مدني در ادامه گفت: سلامت معنوي بعد فراموششده بهداشت جهاني است؛ قطعاً همه ما شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين(ع) بودهايم، اما قادر به ارائه مستند علمي درباره تأثير اين امر بر بيمار نيستيم و يا در كل از ميزان و اهميت تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت بياطلاعيم؛ اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است؛ به طوري كه نيازمند اقدامي كارشناسانه و عملي با مشاركت جمعي حوزههاي علميه در سراسر جهان، جامعه پزشكي و تمام افراد مطلع و آگاه در اين زمينه هستيم. محمد شرافت با بيان اينكه معنويت در تسكين و درمان آلام و دردهاي روحي و جسمي انسان مؤثر است، گفت: شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين (سلام ا... عليهم الاجمعين) بودهايم و بسيار شنيدهايم كه بيماران آگاهانه و با اعتقاد همه چيز را به حضرت حق واگذار و از او طلب شفا ميكنند. اما اگر از ما بپرسند چه جايگاهي براي شفاي بيماران در ابعاد معنوي قايل هستيم، تقريباً بايد اذعان كنيم كه مستند علمي براي آنها تهيه نكردهايم و اصولاً نميدانيم و يا نميتوانيم از ميزان تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت مطلع شويم و آن را به كار گيريم. او توضيح داد: اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است. به همين جهت دنياي پيشرفته پيشقراول بهرهگيري از اين ابعاد شفابخش شده و شاهد مقالات متعددي از جهان غرب و يا كشورهاي پيشرفته آسيايي به ويژه ژاپن و هندوستان در اين زمينه هستيم. شرافت با تأكيد بر ضرورت اقدامي علمي، كارشناسي و عملي براي جلب توجه جامعه جهاني به مقوله سلامت معنوي گفت: اين اقدام به كار جمعي با مشاركت، همياري و همافزايي كارشناسان علوم پزشكي، علوم انساني، مدرسين حوزوي و همكاري حوزههاي علميه ايران با جهان اسلام و نيز مشاركت صداوسيما، دانشگاههاي علوم پزشكي، دانشگاههاي علوم انساني، مؤسسه بينالمللي مطالعات اسلامي و همراهي سازمان جهاني بهداشت WHO نياز دارد.
-
تأثير معنويت بر سلامت را جهاني كنيم آقاي محمد شرافت، عضو هيات مديره و خزانه دار خانه خيرين ايران همچنين كارشناس بهداشت و فعال مدني در حوزه سلامت معنوي، در گفتوگو با خبرگزاري ايكنا تصريح كرد: نقطه ضعف بزرگ مديريت سلامت در جهان امروز اين است كه تنها جامعه پزشكي را مسئول سلامت مردم در نظر ميگيرد و از خيل عظيم عوامل مؤثر بر سلامت چشمپوشي كرده است. محمد شرافت با پرداختن به ورود معنويت به سلامت، اظهار كرد: بعد معنوي چه در جايگاههاي فردي و چه در ابعاد جمعي جاي خود را در مستندات علمي سلامت پيدا كرده و اين در حالي است كه اين امر هنوز عملي نشده است. او افزود: به تازگي در مجامع علمي مسئله «عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت» نيز سر از خاك بيرون آورده كه البته قادر به تعريف و تبيين سلامت معنوي نيست. دليل آن هم احتمالاً سردمداري سلامت بهداشت جهاني از سوي كساني است كه ابعاد معنوي و اثرات آن را بر سلامتي خوب نشناخته و توان برنامهريزي براي اين مقوله را ندارند؛ بنابراين اين وظيفه برعهده دينداراني قرار ميگيرد كه بتوانند ابعاد سلامت معنوي را در جامعه به خوبي روشن و آن را جهاني كنند. اين فعال مدني در ادامه گفت: سلامت معنوي بعد فراموششده بهداشت جهاني است؛ قطعاً همه ما شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين(ع) بودهايم، اما قادر به ارائه مستند علمي درباره تأثير اين امر بر بيمار نيستيم و يا در كل از ميزان و اهميت تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت بياطلاعيم؛ اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است؛ به طوري كه نيازمند اقدامي كارشناسانه و عملي با مشاركت جمعي حوزههاي علميه در سراسر جهان، جامعه پزشكي و تمام افراد مطلع و آگاه در اين زمينه هستيم. محمد شرافت با بيان اينكه معنويت در تسكين و درمان آلام و دردهاي روحي و جسمي انسان مؤثر است، گفت: شاهد توكل و توسل بيماران به ذات حق تعالي و معصومين (سلام ا... عليهم الاجمعين) بودهايم و بسيار شنيدهايم كه بيماران آگاهانه و با اعتقاد همه چيز را به حضرت حق واگذار و از او طلب شفا ميكنند. اما اگر از ما بپرسند چه جايگاهي براي شفاي بيماران در ابعاد معنوي قايل هستيم، تقريباً بايد اذعان كنيم كه مستند علمي براي آنها تهيه نكردهايم و اصولاً نميدانيم و يا نميتوانيم از ميزان تأثير اعتقادات مذهبي و معنوي بر سلامت مطلع شويم و آن را به كار گيريم. او توضيح داد: اين نقصان امروز بيش از هميشه در ساختار مديريت سلامت نمايان شده است. به همين جهت دنياي پيشرفته پيشقراول بهرهگيري از اين ابعاد شفابخش شده و شاهد مقالات متعددي از جهان غرب و يا كشورهاي پيشرفته آسيايي به ويژه ژاپن و هندوستان در اين زمينه هستيم. شرافت با تأكيد بر ضرورت اقدامي علمي، كارشناسي و عملي براي جلب توجه جامعه جهاني به مقوله سلامت معنوي گفت: اين اقدام به كار جمعي با مشاركت، همياري و همافزايي كارشناسان علوم پزشكي، علوم انساني، مدرسين حوزوي و همكاري حوزههاي علميه ايران با جهان اسلام و نيز مشاركت صداوسيما، دانشگاههاي علوم پزشكي، دانشگاههاي علوم انساني، مؤسسه بينالمللي مطالعات اسلامي و همراهي سازمان جهاني بهداشت WHO نياز دارد.
-
هیچ صحبتی با دشمن نداریم/ جشن چهل سالگی انقلاب، ذخیره باشکوهترین جشن تولد انقلاب/ حریرچی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان: هیچ صحبتی با دشمن نداریم/ جشن چهل سالگی انقلاب، آغاز گام دوم پیشرفت است سخنگوی وزارت بهداشت گفت: امروز جشن ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران و آغاز دومین گام پیشرفت و توسعه است. حریرچی سخنگو و معاون کل وزارت بهداشت در راهپیمایی ۲۲ بهمن در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امروز ۴۰ سالگی انقلاب اسلامی ایران و ورود ایران به دهه پنجم است و دومین گام پیشرفت و توسعه را در سالهای آینده بر خواهیم داشت و اجازه نخواهیم داد فشارهای اقتصادی مردم را نگران و ناراحت کند چرا که ما یک خانواده هستیم. وی در پاسخ به این سوال امروز به دشمنان چه خواهید گفت؟ تصریح کرد: ما با دشمن هیچ صحبتی نداریم آن ها با دیدن این جمعیت میفهمند که قطعاً هیچ گاه پیروز نخواهند شد. گفتنی است؛ برای مشاهده عکسها، فیلمها، حاشیهها و صحبتهای مردم و مسئولان در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۹۷ تهران و سراسر کشور روی این لینک https://www.yjc.ir/fa/news/6829117 کلیک کنید. انتهای پیام/ اظهارات سخنگوی وزارت بهداشت در راهپیمایی ۲۲ بهمن 1ddddddddddddddddddd.jpg" alt="" />
-
ذخیره الماسی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان: آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: آب شیرین کنها یکی از عوامل اصلی آلاینده دریا هستند. ضیاءالدین الماسی مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اینکه یکی از عوامل آلودگی دریاها آب شیرینکنها هستند، اظهار کرد: آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریا هستند که برخی از آنها به صورت اسمز معکوس کار میکنند، به این صورت که آبی که شیرین میکنند تلخابه یا شورابهای دارد که به عنوان آب برگشتی همراه با مواد شیمیایی و شورتر از آب دریا است. وی افزود: شدت آلایندگی به میزان خطرناک بودن آلایندهها و اینکه در چه محیطی ریخته میشوند و چه چیزی در معرض این آلودگیها قرار میگیرد، بستگی دارد. بیشتر بخوانید: آثار تلخ آب شیرین کن ها برتن محیط زیست/ خلیج فارس در محاصره آب شیرین کن ها الماسی گفت: اگر این آلایندهها در محیط ساحلی تخلیه شوند و حجم و شوری آب زیاد باشد، محیط های ساحلی را تحت تأثیر قرار میدهند. وی ادامه داد: نوع دیگری از آب شیرینکنها با تبخیر آب عمل میکنند و آلودگی آب شیرین حاصل از آنها با حرارت همراه است یعنی آب، آب شیرینکن گرمتر از آب محیط است و آلودگی حرارتی دارد. مدیرکل دفتر آلودگی دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: علی رغم آلودگیهای موجود در صنایع پتروشیمی، پالایشگاه، فولاد و سیمان از این صنایع استفاده میکنیم، چراکه برای توسعه کشور به این صنایع نیاز داریم، اما باید گفت که هر توسعهای نیازمند ارزیابی اثرات زیست محیطی است. بیشتر بخوانید:انرژی هایی که توسط طبیعت تجدید میشوند/ سوخت های زیستی به سرعت در حال گسترش هستند وی با بیان اینکه برای استفاده از آب شیرینکنها نیز باید اثرات زیست محیطی آنها بررسی شود، افزود: برای استفاده از آب شیرینکنها نیز باید بدانیم که از این وسیله در چه نقطهای و با چه حجمی استفاده میشود و همچنین آب برگشتی حاصل از آن در چه منطقهای تخلیه خواهد شد. الماسی گفت: باید برای اجرای هر پروژهای تمهیداتی در نظر گرفته شود، چراکه هر پروژهای هزینههایی در بر دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. دریای خزردریای عمانآلودگی آبمحیطمحیط زیستفاضلابآلودهآبهای سطحیجانوراندریاییحفاظت محیطزیست محیطی Search Resul Image result for آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند 500 × 300 آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند sarpoosh.com انتهای پیام/
-
کاهش کیفیت آب شرب با پرورش تیلاپیا رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور گفت: پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در پشت سدها موجب کاهش کیفیت آب شرب خواهد شد. تیلاپیا اگر به پشت سدها راه یابد کیفیت آب شرب را زیر سوال می بردامیر محمد علمی رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تولید ماهی مهاجم تیلاپیا در برخی از استانها و نابودی برخی از گونههای بومی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای پرورش ماهی تیلاپیا به چهار استان خراسان جنوبی، یزد، سمنان و قم مجوز صادر کرده است. وی افزود: ماهی تیلاپیا یک گونه مهاجم و غیر بومی است و علاوه بر داشتن قدرت تکثیر بالا، در تمام شرایط زیست محیطی نیز از مقاومت خوبی برخوردار است. بیشتر بخوانید: نابودگری به نام «ماهی تیلاپیا»/خوشمزه خطرناک تجربه شانهدار مهاجم در خزر را تکرار میکند؟ علمی با بیان اینکه آفریقای جنوبی خواستگاه گونه تیلاپیا است، گفت: در حال حاضر در کشورهای جنوب شرقی آسیا این گونه را پرورش میدهند. وی افزود: پرورش این گونه در هر کشوری امکان پذیر نیست و ایران نیز پتانسیل پرورش و تکثیر این گونه را ندارد. رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور تصریح کرد: پرورش این گونه در آبهای شیرین، منجر به نابودی گونههای بومی خواهد شد، چراکه غذا و تخمهای گونههای بومی را میخورد و باعث انقراض آنها میشود. نمونه بارز آن در تالاب شادگان و رودخانههای استان خوزستان است که به دلیل تکثیر بیش از اندازه موجب نابودی گونههای بومی شده است. وی افزود: متأسفانه کنترل، نظارت و پایش در کشور ما بسیار ضعیف است. پرورش و تکثیر ماهی تیلاپیا در ایران جز در چهار استان ممنوع است، اما استانهای دیگر به صورت قاچاق و غیر قانونی اقدام به پرورش این گونه کردهاند. علمی تصریح کرد: اگر این گونه در پشت سدها ورود و تکثیر یابد، موضوع کیفیت آب شرب نیز زیر سوال میرود، چراکه به دلیل تکثیر زیاد کیفیت آب کاهش پیدا میکند. رئیس گروه آبزیان آبهای داخلی سازمان محیط زیست کشور در پایان تأکید کرد: مجوز پرورش گونه مهاجم تیلاپیا به دلیل سود اقتصادی که به همراه دارد، صادر میشود. اما باید توجه داشت که این سود منجر به نابودی محیط زیست خواهد شد. انتهای پیام/ نابودی محیط زیست با پرورش گونه مهاجم تیلاپیا mg src="/images/9339913_283hhhh.jpg" alt="" />
-
ذخیره باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛ عادت بدی که نابودی زمین را رقم میزند/ یک ایده جالب برای جمع آوری قاتلان آب و خاک + عکس ته سیگارها به دلیل داشتن هزاران مواد شیمیایی برای طبیعت مضر هستند و تجزیه آن در طبیعت بسیار طولانی است. عادت بدی که نابودی زمین را رقم میزند/ یک ایده جالب برای جمع آوری قاتلان آب و خاک + عکسبه گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، از زمان شکلگیری زمین، انسان برای حیات خود از هر حربهای استفاده کرد تا زنده بماند و در پی آن با اقدامات نابخردانهای همچون بهرهبرداری بیرویه از منابع آبی، نابودی جنگلها، کشتار حیات وحش و غیره موجب نابودی آن شده است. با افزایش جمعیت زمین آلودگیهای زیست محیطی نیز افزایش یافت و همچنین تولید زباله و پسماند روزبه روز بیشتر شد، به همین منظور کمپینهایی با هدف نجات زمین توسط مردم در نقاط مختلف جهان شکل گرفت. انسان هرکجا که پا میگذارد، از خود ردپایی به جا میگذارد که زبالههای رها شده در طبیعت نیز مصداق بارز آن است. پسماندهای بیمارستانی، صنعتی، خانگی و غیره تأثیراتی مهمی را بر زمین میگذارند و حال آن را دگرگون میکنند. یکی از زبالههای بر جای مانده از انسان در طبیعت ته مانده سیگارها هستند که علاوه بر آسیب رساندن به انسان، موجب آلودگی هوا، خاک و آب میشوند. بیشتر بخوانید: زباله فرصت یا یک تهدید زیست محیطی/سود پسماند در جیب مافیای زباله ته سیگاری که به زمین انداخته میشود دارای مواد شیمیایی، ترکیبات سمی و فلزات سنگین است. در همین راستا محمد حسین بازگیر رئیس محیط زیست شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اظهار تأسف از مشاهده پسماند ته سیگارها در معابر عمومی و طبیعت و اثرات آن اظهار کرد: سیگار و ترکیبات به کار رفته در آن دارای مواد شیمیایی، ترکیبات سمی و فلزات سنگین است. وی افزود: اگر این ترکیبات و مواد شیمیایی در طبیعت، خاک و آب رها شوند، باعث آلودگی و سمی شدن محیط میشوند. بازگیر با بیان اینکه در اصل ۵۰ قانون اساسی آسیب رساندن به محیط زیست جرم محسوب میشود، گفت: براساس قانون آب و خاک و قانون حفاظت محیط زیست، آلوده کردن و آسیب رساندن به محیط زیست و معابر عمومی جرم تلقی میشود و پیگرد قانونی دارد. وی ادامه داد: آمار و ارقامی از آلودگی ته سیگارها در طبیعت و محیط زیست نداریم، اما آلودگی با ته سیگارها به نوع سیگار و محلی که ته سیگارها در آن ریخته شده متفاوت است. رئیس محیط زیست شهر تهران فرهنگ سازی را یکی از راهکارهای جلوگیری از رها کردن ته سیگارها در محیط زیست دانست و اظهار کرد: آموزش و فرهنگ سازی در جامعه از طریق رسانهها و تبلیغات میتواند یکی از عوامل جلوگیری از رها کردن زبالهها مانند ته سیگار به کف خیابانها و محیط زیست باشد. بیشتر بخوانید:ته سیگارها نفس زمین را به شماره انداخته است حال در این میان برای نجات زمین، سمنها و تشکلهای مردمی شکل گرفتند و اقدامات مهمی از جمله نصب بطریهای پلاستیکی بر روی درختان در معابر عمومی در راستای فرهنگسازی برای جمع آوری ته سیگار از سوی این تشکلها صورت گرفت تا تلنگری باشد برای زنده نگه داشتن بخش کوچکی از زمین. براساس آمارها، حدود ۱۳ میلیون سیگاری در سنین و موقعیتهای مختلف در کشور داریم که این تعداد ۲۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل میدهند. ته سیگارها قاتلان خاموش زمین هستند باید توجه داشت که با افزایش جمعیت، ممکن است رهاسازی این ته سیگارها نیز افزایش یابد که محمدحسین بازگیر رئیس محیط زیست شهر تهران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با تأکید بر اینکه ته سیگار علاوه بر طبیعت به زیستمندان نیز آسیب میرساند، اظهار کرد: ته سیگارهایی که در طبیعت رها میشوند برای زیستمندان مشکلاتی ایجاد کرده، چراکه این موجودات با برخورد با این مواد بیمار شده و از بین میروند. رئیس محیط زیست شهر تهران با بیان اینکه سیگار از یک ماده پلاستیکی تولید شده است و ته سیگار بستری است تا بقیه مواد برروی آن قرار گیرد، ادامه داد: عناصر سیگار همیشه برای طبیعت و انسان بسیار مضر بوده است. تجزیه ته سیگارها این ماده شیمیایی در طبیعت بسیار طولانی است، چراکه در سیگار حدود چند هزار ماده شیمیایی وجود دارد که فیلتر سیگار به علت وجود این ماده شیمیایی دیر تجزیه میشود و سالهای سال در طبیعت باقی میماند. حال فرهنگسازی و آموزش مردم برای زدودن آلودگی از طبیعت میتواند موثر باشد و علاوه بر پاکسازی طبیعت به کاهش آلودگیهای منابع آب و خاک نیز کمک کند، چراکه ورود مواد سمی سیگار به آب سلامت همه را به خطر میاندازد و برای این کار نیز باید مردم و هم مسئولان اقدامات لازم را انجام دهند.
-
گوشهای از طبیعت بینظیر آبشار لیلم در مینودشت + فیلم از تماشای آبشار زیبا و بکر لیلم در شهرستان مینودشت استان گلستان ذت ببرید. گوشهای از طبیعت بینظیر آبشار لیلم در مینودشت + فیلمبه گزارش گروه شهروند خبرنگارباشگاه خبرنگاران جوان، آبشار زیبای لیلم در شهرستان مینودشت استان گلستان قرار دارد، که لایه های سنگی محل آبشار دارای شیل زغالی بوده و مربوط به دوره ژوراسیک است. فیلمی که شهروندخبرنگار ما از این آبشار تهیه کرده است را مشاهده میکنید. منبع: شهروندخبرنگار - گلستان بیشتر بخوانید: آبشار بینظیر و دیدنی توسکستان در قاب دوربین + فیلم 00:0000:40 کد ویدیو
-
معرفی دوستاران آوای طبیعت استان تهران دارای محوز رسمی از استانتداری استان تهران
-
آخرین جزئیات از ساخت و پرتاب ماهوارهها در کشور/ کشف مزرعه خشخاش با تصاویر ماهوارهای وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: به کمک تصاویر ماهوارهای در قلب کشور توانستیم مزرعه ۷۰ هکتاری خشخاش کشف کنیم. مجموعههای دولتی باید باکاربردهای فضایی آشنا شوندبه گزارش خبرنگار حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه همایش ملی فناوری فضایی و کاربردهای آن که امروز برگزار شد، اظهار کرد: دستاورد انقلاب همین صنعت فضایی است و خوشحالم که مجموعه علم و صنعت پیگیر توسعه کاربردهای صنعت فضایی در زندگی روزمره هستند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به بحرانهای کشور گفت: واقعیت موضوع این است که ما با پدیده خشکسالی رو به رو هستیم، محیط زیست میراث ماست و آن متعلق به میراث نسل بشر است و باید از آن حفاظت کنید. جهرمی درباره کاربرد صنعت فضایی در حل مسائل و مشکلات گفت: توسعه کاربردهای صنعت فضایی از جمله اهداف ما در وزارت خانه بوده است و بر این اساس پژوهشگاه فضایی در کنار دانشگاهها فرایند را آغاز کرد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پایش ۶ محصول استراتژیک آغاز شده است و در راستای حفاظت از محیط زیست و پیشگیری از اطفای حریق برنامههای ما درحال پیگیری است و قراردادهایی منعقد شده است؛ امروز زیرساختهای متعددی در صنعت فضایی کشور درحال پیاده سازی است و رویکرد و توجه به سمت دانش فضایی باید تقویت شود و مجموعههای دولتی باید باکاربردهای فضایی آشنا شوند. اهمیت توسعه کاربردهای فضایی جهرمی درباره ترویج صنعت فضایی گفت: یکی از برنامههای وزارت ارتباطات توسعه کسب و کارهای فضایی، استفاده بخش خصوصی از دادههای اطلاعاتی و ارائه خدمات است، در هفته فضایی عملیات اجرایی این برنامه در مازندران آغاز میشود و شرکتها در آنجا مسافر میشوند و از وجوه دولتی استفاده میکنند، استفاده از دادههای اطلاعاتی و کمک به کشاورزان و صاحبان صنایع هدف ماست. جهرمی با بیان اینکه مسیر توسعه کاربردهای فضایی اهمیت بسیاری دارد، گفت: کشورهای مختلف ما را تحریم کردند و این علم را به ما ندادند، اما خودمان به سمت یادگیری علم رفتیم. وی با بیان اینکه توسعه ماهواره اهمیت بسیاری دارد، اظهار کرد: اتفاق تلخی هفتههای گذشته برای پیام پیش آمد، اما از همان روزهای اولیه با دانشگاه امیرکبیر برنامه ریزی کردیم تا ماهوارهای با دقت یک متر ساخته شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: ماهواره دوستی هم درحال تکمیل است و امیدواریم سال آینده ماهوارهای در مدار داشته باشیم که تصاویری با ۱۵ رزولیشن به ما بدهد و این دستاورد مهمی است و در دانشگاه شریف دنبال میشود. جهرمی با بیان اینکه هزینه ساخت ماهواره هنگفت نیست، گفت: برای ساخت پیام ۱/۲ دهم میلیون یورو خرج شد و هزینه آن در برابر ابعاد کارها و هزینههای نجومی دیگری که در کشور شاهد آن هستیم ناچیز است، اما اثر مثبت آن زیاد است. اهمیت تصاویر ماهوارهای در کشور وی درباره اهمیت تصاویر ماهوارهای گفت: ما به کمک تصاویر ماهوارهای در قلب کشور با زمینی برخورد کردیم که ۷۰ هکتار خشخاش کاشته بود و هیچکس از این موضوع خبر نداشت و این مسائل برای مدیران کشور کلیدی است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ماهواره ناهید ۱ گفت: این ماهواره تکمیل شده است و فرایندهای اجرایی و در مدار قدار گرفتن آن را باید آغاز کنیم. جهرمی ادامه داد: ماهواره ناهید ۲ هم اولین ماهواره عملیاتی در مدار لئو خواهد بود و کار طراحی آن درحال اتمام است و اگر مشکلی پیش نیاید میتوانیم ماهواره ناهید ۲ را تحویل بگیریم. وی با اشاره به ماهوارههای لایه ژئو اظهار کرد: این ماهوارهها قدم آخر ماست و نگاه حاکمیتی را به این سمت بردیم که اقتصاد آن از بخش دولتی به سمت بخش خصوصی بیاید و در این راه قدمهای خوبی برداشته شده است، ۲۰ سال است تلاش میکنیم ماهوارههای مخابراتی در مدار داشته باشیم، اما به دلیل آرایش ساختاری و برخی مسائل دیگر به این ماهوارهها دست پیدا نکرده ایم و امیدواریم بخش خصوصی بتواند اولین ماهواره مخابراتی را در مدار قرار دهد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کاربردهای صنعت فضایی کم نیستند، گفت: تمام ارتباطات تلویزیونی، ناوبری و پایش اطلاعات به کمک بخش فضایی انجام میشود و امیدوارم در ترویج دانش فضایی موفق باشیم و در افق ۱۴۰۰ ما از دانش فضایی در مدیریت سطوح زیر کشت، حفاظت از محیط زیست و مدیریت منابع آب قدمهای خوبی برداریم. جهرمی یادآوری کرد: به کمک اطلاعات فضایی میتوان رونق اشتغالزایی خوبی داشت. عملکرد دانشگاه علم و صنعت در حوزه توسعه صنعت فضایی همچنین در ادامه مراسم جبار علی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت در همایش فناوری فضایی در دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشگاه علم و صنعت ایران طی سه دهه گذشته در حوزه توسعه صنعت فضایی و طراحی و تولید ماهواره گام های موثری برداشته است. وی با اشاره به ترویج ماهوارههای مختلف بیان کرد: امیدواریم اساتید بتوانند در ترویج استفاده از ماهواره ها در حوزه های مختلفی مثل کشاورزی، حمل و نقل، مدیریت بلایا و سایر حوزه ها نقش آفرین باشند. انتهای پیام/1.jpg" alt="" />
-
توضیحات رئیس سازمان محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان در پی اعلام آمادگی دولت برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست توضیحاتی در این باره داد. به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان از آن طرحهایی است که موافق و مخالفان دوآتشه بسیار دارد، البته آذرماه امسال حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان در سفر استانی به سمنان، حجت را بر دولتیها تمام کرد و گفت: «از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به استان سمنان بر طرف شده و کارهای مطالعاتی مربوط به آن نیز انجام شده است. از فردا صبح اگر سرمایهداری بخواهد برای انتقال آب از شمال به مرکز کشور از جمله استان سمنان اقدام کند، دولت آمادگی را دارد تا امکانات لازم را در اختیار او قرار دهد.» بیشتر بخوانید: هرگونه انتقال آب باید بر اساس نقشه طرح آمایش سرزمین باشد اگرچه رئیس جمهور دولت دوازدهم از برطرف شدن همه موانع پیش روی انتقال آب خزر به سمنان و آمادگی کامل دولت برای اجرای این طرح سخن میگوید، اما عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد: وزارت نیرو هنوز به طور رسمی آبی برای انتقال از خزر به سمنان تخصیص نداده است. وی با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست با انتقال آب تنها با هدف تأمین آب شرب و بهداشت موافقت میکند، تصریح کرد: با انتقال آب به منظور تأمین آب برای مصارف کشاورزی مخالف هستیم. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان حتماً باید گزارش ارزیابی زیست محیطی داشته باشد، تأکید کرد: برای اجرای این طرح، حتماً باید ضوابط زیست محیطی رعایت شود، البته تاکنون برای انتقال آب دریای خزر به سمنان، وزارت نیرو آبی تخصیص نداده است. در صورت تخصیص وزارت نیرو، سازمان محیط زیست ضوابط زیست محیطی را ابلاغ میکند. کلانتری در پاسخ به این پرسش که آیا سازمان محیط زیست با انتقال آب برای مصارف صنعتی موافق است؟، گفت: راهاندازی صنعت بسیار پرهزینه است، اما اگر رونق صنعت از طریق آب انتقالی، توجیه اقتصادی داشته باشد و با ضوابط زیست محیطی سازگار باشد؛ ایرادی ندارد. بر اساس این گزارش، نمایندگان استانهای شمالی کشور از مخالفان جدی طرح انتقال آب خزر به سمنان هستند، این مخالفت به حدی است که علیمحمد شاعری نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی چندی پیش گفته بود: «تا زندهام اجازه انتقال آب دریای خزر را به سمنان نمیدهم.» بیشتر بخوانید: انتقال آب به سمنان توجیهی ندارد این نماینده در مهرماه سال جاری با اشاره به اینکه طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان نیازمند مجوز ارزیابی زیست محیطی است، گفت: تاکنون این مجوز در سازمان محیط زیست به تأیید نرسیده و مطالعات ارزیابی زیست محیطی این طرح صورت نگرفته است. به همین دلیل تا زمانی که مطالعات ارزیابی زیست محیطی درباره انتقال آب دریای خزر به تصویب سازمان حفاظت محیط زیست نرسد، اجرای این طرح غیرقانونی است. انتهای پیام/ واکنش کلانتری به موضوع انتقال آب دریای خزر به استان سمنان مهندس محمد شرافت | Iran, Islamic Republic of | ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۱۱/۰۹ 0 0 پاسخ اعلام نظر کارشناسی در باره انتقال آب دریای خزر به سمنان انتقال آب از دریای خزر یا خلیح فارس ... یک پروژه زیر ساختی است ونیاز مطالعات بسیار دقیق علمی کارشناسی دارد. تغیر در اکوسیستم طبیعی نیاز به مطا لعات مهندسی طبیعت و مهندس محیط و زیست محیط واعلام نظر دستگاههای بین بخشی با تخصص ها مختلف و چلب مشارکت همسایگان بین کشوری و نظر سنجی از دستگاهای وسازمان بین المللی مسول دارد اجرای پروژه صد ساله وبیشتر دیده شود مهتدس محمد شرافت کارشناس مهندسی بهداشت محیط + نوشته شده در سه شنبه نهم بهمن ۱۳۹۷ ساعت 11:51 توسط محمد شرافت
-
پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی است مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها گفت: پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی است. پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی استبه گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ابوالفضل آبشت مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها در نشست خبری روز جهانی تالابها که امروز (یکشنبه ۷ بهمن ماه) برگزار شد، اظهار کرد: سازمان حفاظت از محیط زیست برای ۱۴ تالاب مهم کشور برنامه مدیریتی تهیه کرده است که بخشی از موضوعات این برنامه به مشارکتهای مردمی باز میگردد. مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها افزود: موضوع مطرح به عنوان یک پروژه بینالمللی این است که جوامع محلی از منافع، کارکردها و خدمات تالابها از لحاظ اقتصادی سودی حاصل کنند. آبشت گفت: از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیست پرداختن به خدمات اکوسیستمی است و به عنوان نمونه در تالاب کانی برازان که از تالابهای اقماری حوضه آبریز دریاچه ارومیه این خدمات را ارائه میکنیم. وی با بیان اینکه کیفیت آب از ۶ اولویت ما در برنامه خدمات اکوسیستمی است، افزود: در ۵ سال اخیر با حمایت جایکا، ۵ هزار مزرعه کشاورزی اطراف دریاچه ارومیه را برای کاهش مصرف آب به تکنیکها و تجهیزات اکوسیستمی مجهز کردیم. مدیر طرح بینالمللی حفاظت از تالابها در ادامه تصریح کرد: در برنامه خدمات اکوسیستمی با اینکه ۸۵ درصد منابع مالی را در اختیار بومیان منطقه قرار داده ایم، اما در این مناطق آبیاری نوین صورت نمیگیرد که امیدواریم با کمک کشاورزان بتوانیم با استفاده از روشهای جدید تالاب ارومیه را احیا کنیم. آبشت گفت: اگر بتوانیم ۴۰ درصد مصارف آبی را در دریاچه ارومیه کاهش دهیم، در سالهای آینده شاهد احیای کامل دریاچه خواهیم بود. انتهای پیام/
-
هوای پایتخت در تاریخ ۸ بهمن/ هوای تهران در وضعیت پاک است هوای تهران در حال حاضر با شاخص ۳۹ در وضعیت پاک است. هوای پایتخت در تاریخ ۸ بهمن/ هوای تهران به شرایط پاکی رسیدمحمد رستگاری معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی از ایستگاههای سنجش کیفیت هوای تهران، وضعیت کیفی هوای تهران در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت ۸صبح مورخ ۸ بهمن ماه با شاخص ۱۱۷ برای گروههای حساس ناسالم است. معاون پایش و نظارت اداره کل محیط زیست استان تهران اظهار کرد: در این بازه زمانی وضعیت آلاینده مونوکسیدکربن: (۲۰) پاک، ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرون: (۹۶) سالم و ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون: (۱۱۷) ناسالم برای گروههای حساس است. به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، وضعیت کیفی ساعتی هوای تهران در حال حاضر نیز با توجه به اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران وابسته به شهرداری پایتخت با شاخص ۳۹ در وضعیت پاک است. انتهای پیام/
-
چطور معنویت بر سلامت خانواده اثر میگذارد؟ همشهری آنلاین: بررسیهای پزشکی اخیر بیانگر آن است که افراد با معنویت رفتار خود تخریبگرانه کمتری (مانند خودکشی، سیگار کشیدن و lمصرف مواد مخدر) از خود بروز میدهند، استرس کمتری دارند و رضایت کلیشان از زندگی بیشتر است. pray اغلب پژوهشهایی که معنویت را با سلامت جسمی ارتباط دادهاند بروی افراد سالمند انجام شدهاند؛ اما این دادهها بارقهای از پیوند احتمالی زندگی همراه با معنویت و سلامت افراد در همه سنین هستند. با وجودی که نشان داده شده است که معنویت افسردگی را کاهش میدهد، فشار خون را بهبود میبخشد، دستگاه ایمنی را تقویت میکند، اما همچنین باید در نظر داشته باشید که عقاید مذهبی مانع از مراقبتهای پزشکی از کودکان نشود. معنویت و سلامت جسمی پزشکان و دانشمندان زمانی از بررسی رابطه معنویت با پزشکی پرهیز میکردند، اما در 10 سال گذشته این نگرش تغییر کرده است. بررسیها نشان میدهند که مذهب و ایمان میتواند به بهبود سلامت و مقابله با بیماریها از این روشها کمک کند: - فراهم کردن حمایتهای اجتماعی اضافی مانند گروههای مذهبی یاریرسان به بیماران. - بهبود بخشیدن به مهارتهای کنارآمدن با بیماریها از طریق دعا و این عقیده که همه چیزها هدفی دارند. یک بررسی 7 ساله بر روی شهروندان سالمند نشان داده است داشتن ارتباط مذهبی با ناتوانی جسمی و افسردگی کمتر همراه است. میزان مرگ و میر پیش از یک تعطیلات مهم مذهبی در میان این گروه سالمندان کمتر از حد انتظار بود، به طوری که پژوهشگران پیشنهاد کردند ممکن است ایمان مرگ را در این موارد به تاخیر انداخته باشد. افراد سالمندی که به طور مرتب در مراسم مذهبی حضور پیدا میکنند دستگاه ایمنی سالمتری نسبت به آنهایی که در این مراسم حاضر نمیشوند، دارند. آنها همچنین با احتمال بیشتری فشار خون به طور مداوم پایینتر دارند. بیمارانی که تحت عمل جراحی قلب باز قرار میگیرند و عقاید مذهبیشان به آنها احساس توانمندی و آرامش میدهد، سه برابر با احتمال بیشتری نسبت به افرادی که بستگی مذهبی ندارند، پس از عمل زنده میمانند. معنویت و سلامت روانی عقاید مذهبی و معنوی همچنین نقش مهمی در نحوه برخورد افراد با شادیها و سختیهای زندگی دارند. ایمان ممکن است به فرد حسی از هدفمندی بدهد و اصول راهنمایی برای زندگی در اختیار او بگذارد. هنگامی که خانوادهها با موقعیتهای سخت مانند مشکلات سلامت اعضایشان روبهرو میشوند، اعتقادات و اعمال مذهبی میتواند به آنها کمک کند با احساس عجز و نومیدی مقابله کنند، معنا و نظم را به زندگیشان باز گردانند و حسی از تسلط بر موقعیت را به دست آورند. معنویت برای برخی از خانوادهها منبع مهمی از احساس توانمندی است. بررسیهای پزشکی ثابت کردهاند که معنویت اثرات عمیقی بر حالات روانی دارد. در یک بررسی بر روی گروهی از مردان بستری در بیمارستان، حدود نیمی از از آنها مذهب را به عنوان عاملی یاریرسان در کنار آمدن با بیماریشان ذکر کردند. یک بررسی دوم نشان داد که هر چه بیماران مذهبیتر باشند، با سرعت بیشتری از بیماریهای مشابه بهبود پیدا میکنند. بررسی سوم نشان دهنده میزان بالای امید و خوشبینی، عوامل اصلی در مقابله با افسردگی، در میان افرادی بود که اعمال مذهبیشان را به طور مرتب انجام میدادند. آیا عقاید معنوی به تربیت فرزندان کمک میکند؟ حضور یافتن در مراسم متعارف مذهبی ممکن است به برخی از خانوادهها کمک کند با ارزشهای معنویشان ارتباط برقرار کنند، اما معنویت تنها از این طریق به خانوادهها کمک نمیکند. شیوههای کمتر سنتی نیز به کودکان و والدین کمک میکند تا معنای روحانی برای زندگی بیابند. برای اینکه معنویت را در خانواده خودتان ارتقا ببخشید، ممکن است کار را با بررسی ارزشهای خودتان شروع کنید. از خودتان بپرسید: چه چیز برای من مهم است؟ تا چه حدی فعالیتهای روزانه من بازتابدهنده ارزشهای من است؟ آیا من چیزهایی را برایم اهمیت و ارزش بیشتری دارند به خاطر مشغول بودن به چیزهایی که اهمیت و ارزش و کمتری دارند، نادیده نمیگیرند. این توصیهها میتواند به خانواده شما کمک کند: - ریشههای خود را جستجو کنید. شما و کودکانتان در بررسی گذشته مشترکتان میتوانید ارزشهای مربوط زمانها و مکانهای قبلی خانوادگیتان را یادآوری کنید، و حسی از تاریخ و ارزشهای خانواده گستردهتان را به دست آورید. - مشارکتتان را در اجتماع اطرافتان بررسی کنید. اگر از پیش در یک گروه اجتماعی فعال هستید، ممکن است بخواهید نقش بزرگتری را به عهده بگیرید- در درجه اول برای خودتان و در درجه بعدی به عنوانی یک سرمشق برای کودکانتان. اگر به یک گروه اجتماعی نپیوستهاید، به تحقیق در ناحیه سکونتتان بپردازید تا چنین گروههایی را پیدا کنید. - احساساتتان در هنگام تولد یا به فرزندی پذیرفتن را به کودکتان یادآوری کنید. سعی کنید به این لحظه در ذهنتان بازگردید و امیدها و رویاهایی را که در آن زمان داشتید به یاد بیاورید. این کار ممکن است شروع جستجوی شما برای احساسات مشابه یا مربوط به آن در زندگی روزمرهتان باشد. - زمانهایی را به نشستن در کنار کودکانتان در سکوت اختصاص دهید. چند دقیقهای را به تنهایی یا همراه آنها به تامل در نفستان بپردازید. به نقشتان به عنوان پدر یا مادر، به زندگیتان به عنوان یک فرد، و به جایگاهتان در طرح بزرگتر چیزها فکر کنید. زمانی را به بحث کردن درباره این افکار با کودکانتان اختصاص دهید و به نظرات آنها در باره معنای معنویت گوش فرا دهید. - به پیادهروی در طبیعت بپردازید. طبیعت همیشه یک عامل الهامبخش و راهنمای معنوی بوده است. پیادهروی به شما آرامش میبخشد و به شما امکان میدهد به شگفتیهای جهان اطرافتان بیندیشید. - کتابهای که ایدههای معنوی را بیان میکنند به همراه کودکانتان بخوانید و نظراتتان در باره چیزهایی را که میخوانید با یکدیگر در میان بگذارید. این جستجوی معنوی را میتوانید به تنهایی یا به عنوان بخشی از یک گروه بزگتر- یک اجتماع مذهبی، یک گروه دوستان، یا خانواده خودتان- انجام دهید.پا گذاشتن در مسیر این سفر وجانی ممکن است هم به شما و هم به خانواده شما کمک کند زندگی سالمتری چه از لحاظ عاطفی و چه از لحاظ جسمی داشته باشید. KidHealth کد خبر 150133
-
پاسخ جالب مردم به یک سوال مهم؛ ایران چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ + فیلم بسیاری از مردم کشور به منظور رفع مشکلات متعدد خواهان دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای هستند. به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از کشورها همکاری های خود در جهت ساخت و ارتقای صنعت هسته ای را با کشورمان قطع کردند اما ایران بی تحرک نمانده و خود سعی کرد این صنعت مهم را تکمیل کند. پس از حرکت ایران به سمت انرژی صلح آمیز هسته ای، دشمنان بارها کشورمان را تهدید کردند و تحریم های مختلفی وضع کردند و تلاش کردند تا ایران به غنی سازی این انرژی حیاتی دست پیدا نکند. استفاده از انرژی هسته ای یکی از حیاتی ترین نیازهای موجود کشور است و با گذشت زمان این نیاز روز به روز افزایش خواهد یافت. دستیابی به انرژی هسته ای می تواند کشورمان را برای همیشه با خطر بی آبی محافظت کند و در تولید داروهای گوناگون و مصارف پزشکی هم نقش چشمگیری در سلامت افراد خواهد داشت. این صنعت مهم در تمامی زمینه ها به کمک مردم آمده و نیازهای مهم و حیاتی را به صورت چشمگیری رفع می کند. بیشتر بخوانید: ترفند ایران برای بازطراحی قلب رآکتور اراک 00:0003:41 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام/ نیاز حیاتی ایران به انرژی هسته ای + فیلم
-
پاسخ جالب مردم به یک سوال مهم؛ ایران چه نیازی به انرژی هسته ای دارد؟ + فیلم بسیاری از مردم کشور به منظور رفع مشکلات متعدد خواهان دستیابی ایران به انرژی صلح آمیز هسته ای هستند. به گزارش گروه فیلم و صوت باشگاه خبرنگاران جوان، پس از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی ایران، بسیاری از کشورها همکاری های خود در جهت ساخت و ارتقای صنعت هسته ای را با کشورمان قطع کردند اما ایران بی تحرک نمانده و خود سعی کرد این صنعت مهم را تکمیل کند. پس از حرکت ایران به سمت انرژی صلح آمیز هسته ای، دشمنان بارها کشورمان را تهدید کردند و تحریم های مختلفی وضع کردند و تلاش کردند تا ایران به غنی سازی این انرژی حیاتی دست پیدا نکند. استفاده از انرژی هسته ای یکی از حیاتی ترین نیازهای موجود کشور است و با گذشت زمان این نیاز روز به روز افزایش خواهد یافت. دستیابی به انرژی هسته ای می تواند کشورمان را برای همیشه با خطر بی آبی محافظت کند و در تولید داروهای گوناگون و مصارف پزشکی هم نقش چشمگیری در سلامت افراد خواهد داشت. این صنعت مهم در تمامی زمینه ها به کمک مردم آمده و نیازهای مهم و حیاتی را به صورت چشمگیری رفع می کند. بیشتر بخوانید: ترفند ایران برای بازطراحی قلب رآکتور اراک 00:0003:41 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی انتهای پیام/ نیاز حیاتی ایران به انرژی هسته ای + فیلم
-
خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است ستارههای دنباله دار انواعی از اجرام آسمانی هستند که رصد برخی از انواع آن یک بار در یک قرن رخ میدهد. به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اصطلاحات و راز و رمزهای دنیای نجوم گاهی به دنیای روزمره هم تسری پیدا میکند و در مراودات روزانه از اسامی و پدیده های نجومی در عبارات کنایی و ضرب المثل ها استفاده می شود، عباراتی مانند ستارهدار، ستاره هالی و مواردی از این قبیل که در معنای کلی تعاریف متعددی برای آن وجود دارد. جدا از استفاده کنایی پدیدهای نجومی نگاهی تخصصی تر به این پدیدهای نجومی داشتیم تا بیشتر با عملکرد و واقعیت آن آشنا شویم؛ پدیدهایی مانند ستاره دنباله دار هالی که اغلب هم در مواجهه با فردی که دیر به دیر دیده میشود، این اصطلاح به کار برده می شود؛ البته معمولا وجه شبهی میان عبارات کنایی و واقعیت ماجرا وجود دارد. خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است دنباله دارها چه ساختاری دارند؟ ستارههای دنباله دار اجرام آسمانی متشکل از یخ و غبار هستند که به محض نزدیک شدن به خورشید بخشی از آنها تبخیر شده و به سرعت نواری درخشان و دنباله طولانی برای این اجرام شکل میگیرد؛ پهنای هسته ستارههای دنباله دار معمولا حدود ۲۰ کیلومتر برآورد شده است. دنباله دارها در کمربند کویپر و ابر اورت یافت میشوند و طبق رصدهای انجام شده حدود ۲۰۰میلیون ستاره دنباله دار بین این نواحی وجود دارد و اغلب دنباله دارها دوره های بسیار طولانی ( بیشتر از ۲۰۰ سال ) دارند. مسیر حرکت ستارههای دنباله دار به شکل بیضی است؛ در حالی که مدار حرکت سیارهها نزدیک به دایره در حال چرخش هستند و همین تفاوت باعث شده تا تاثیر گرانشی دنبالهدارها در حضیض سریعتر صورت گیرد. ستاره هالی که هر ۷۶ سال یک بار به دور خورشید نزدیک میشود و قابل رصد است، شو میکرد لوی ٩ که در سال ١٩٩۴ با مشتری برخورد کرد و هال-باپ که در سال ١٩٩٧ از فاصله ١٩٧ کیلومتری زمین عبورکرده است، از جمله مهمترین و معروفترین ستارههای دنباله دار محسوب میشوند. حدود ۲۸ میلیون سال پیش یک ستاره دنباله دار در صحرای ساهارا سقوط و در ابعاد یک ریگ کشف شد که دانشمندان مطالعات خود را روی آن آغاز کردند. خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است ستاره هالی را بیشتر بشناسیم ستاره هالی یکی از معروفترین دنبال دارهای موجود در فضا محسوب میشود که هر ۷۶ سال یکبار از کنار خورشید عبور میکند و در این زمان قابل رویت است؛ اولین بار ۲۴۰ سال قبل از میلاد این ستاره در چین کشف شده است و ادموند هالی در سال ١٧٠۵ آن را ثبت کرد؛ آخرین بار این ستاره در سال ۱۹۸۶ در آسمان دیده شد، بنابراین با توجه به دوره تناوبی که برای این ستاره در نظر گرفته شده؛ رصد بعدی آن در سال ٢٠۶١ امکان پذیر است. ۸۰ درصد از ستاره هالی را آب یخ زده و ۱۵ درصد را مونوکسیدکربن تشکیل میدهد همچنین محققان معتقدند که بسیاری از ستارههای دنباله دار از لحاظ ترکیب شیمیایی به ستاره دنباله دار هالی شبیه هستند. دانشمندان در هنگام رصد این ستاره تصور نمیکردند که هسته آن در این حد تیره باشد، اما پس از این رصد دریافتند که ستاره دنباله دار را پوسته تیرهای از گرد و غبار پوشیده شده است، اما سوراخهایی در سطح این ستاره وجود دارد که به طرف خورشید میگردد و هسته داخلی را با توجه به حرارت خورشید ذوب میکند. خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است عکسبرداری از ستاره دنباله دار هالی تیمی بین المللی از ستاره شناسان هنگام جستجو در بیرون از نواحی منظومه شمسی با تلسکوپ VLT موفق به عکسبرداری از ستاره دنباله دار هالی شدند؛ ستارهای که جزو کم نورترین ستارههای دنباله دار محسوب میشود؛ اواسط اسفند ۱۳۸۱ توسط یک تیم بینالمللی مشاهده شد و در آن زمان ستاره هالی در فاصله ۴/۲ دهم میلیارد کیلومتری خورشید و ۴ میلیارد کیلومتری زمین قرار داشت. ستاره هالی آخرین بار در سال ۱۳۶۵ خورشیدی وارد قسمت داخلی منظومه شمسی شد و پس از آن به دلیل کاهش دمای هسته دم و گیسوی آن مشاهده نشده است، اما کارشناسان میتوانند در سال ۱۴۴۰ خورشیدی تحولات گیسو و دم ستاره دنباله دار هالی را بررسی کنند. خودنمایی دنباله دارها در آسمان/ راز و رمزها از ستارهای که رصد آن دشوار است زمین هر سال دوبار از مدار هالی میگذرد و در این مدت هر ساله رگبار شهاب اتا اکواریدس و اریونیدس قابل مشاهده است. ستاره هالی اکنون ورای مدار ونوس قرار دارد اما غبارهای کیهانی به جا میگذارد که عامل شهاب باران خواهد شد؛ همواره در ماههای می و اکتبر زمین از میان رد غبارآلود به جا مانده از ستاره هالی عبور میکند و شهاب باران اتا آکواریتس قابل مشاهده میشود. انتهای پیام/
-
پیامد تلخ صنعتی شدن مواد غذایی بر سلامت بدن/ دردی که وجودتان را درمینوردد عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران گفت: با برخی اقدامات پیشگیرانه میتوان بسیاری از سرطانها را حذف کرد و احتمال بروز برخی دیگر را کاهش داد. به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، وقتیﺳﻠﻮلﻫﺎ توانایی ﺗﻘﺴﻴﻢ و رﺷﺪ ﻋﺎدی ﺧﻮد را از دﺳﺖ میدهند، ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ بدن ﺗﺨﺮﻳﺐ و ﻓﺎﺳﺪ میﺷﻮند؛ از ﺗﺨﺮﻳﺐ ﺑﺎﻓﺖ سلولﻫﺎی ﺳﺎﻟﻢ و اﺟﺘﻤﺎع اﻳﻦ ﺳﻠﻮلﻫﺎی ﺳﺮﻃﺎنی تودهای ﺑﻪ ﻧﺎم ﺗﻮﻣﻮر اﻳﺠﺎد میﺷﻮد. در این مرحله اﮔﺮ ﺗﻮﻣﻮر ایجاد شده ﺑﻪ ﻻﻳﻪای ﻣﺤﺪود ﺧﺘﻢ ﺷﻮد و ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﺑﺎﻓﺖﻫﺎ و ارگانها ﺳﺮاﻳﺖ ﻧﻜﻨﺪ، ﺗﻮﻣﻮر ﺧﻮش ﺧﻴﻢ و یا به اصطلاح ﻏﻴﺮﺳﺮﻃﺎنی نامیده میشود و اﮔﺮ ﮔﺴﺘﺮده ﺷﺪه ﻳﺎ ﺑﻪ ﻃﻮر ﺑﺎﻟﻘﻮه ﻗﺎﺑﻠﻴﺖ ﭘﺨﺶ ﺷﺪن و اﺣﺎﻃﻪ ﻛﺮدن ﺳﺎﻳﺮ بافتها و ارگانها را داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ، ﺑﺪﺧﻴﻢ ﻳﺎ ﺳﺮﻃﺎنی ﻧﺎﻣﻴﺪه میﺷﻮد. برخی از اﺷﻜﺎل ﺳﺮﻃﺎن ﺧﺎﺻﻴﺖ تهاجمی ﭘﻴﺪا کرده و با سرایت از ﻃﺮﻳﻖ ﺧﻮن و ﻟﻨﻒ ﺑﻪ ﺳﺎﻳﺮ ﺑﺎﻓﺖﻫﺎی ﺑﺪن، ﺗﻮﻣﻮرﻫﺎیی ﺟﺪﻳﺪ اﻳﺠﺎد میﻛﻨﻨﺪ. سرطان؛ بیماری کشندهای که سوغاتی صنعتی شدن موادغذایی است بیشتر بخوانید: سرطان چيست؟ انواع سرطان سید محمدصادق غفوری عضو انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران و پزشک عمومی در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سرطان و راههای پیشگیری از آن، اظهار کرد: سرطانها قابل پیشگیری هستند و این نکتهای مهم در جلوگیری از بروز آنهاست؛ بسیاری از سرطانها را میتوان با اقدامات پیشگیرانه حذف کرد و احتمال بروز بعضی دیگر را کاهش داد. وی بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده ۷۵ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند؛ کشورهای صنعتی با بهرهگیری از این تحقیقات اقداماتی وسیع انجام دادهاند و بسیاری از سرطانها را محدود و یا کنترل کردهاند؛ به عنوان مثال سرطانهای معده که در شرق دنیا از کشندهترین سرطانها به حساب میآید، در غرب دنیا کنترلی معنیدار داشته است. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند برای پیشگیری از سرطان چه باید کار کرد؟ این پزشک عمومی درباره سرطانهای پوست، گفت: بهطور کلی رعایت ۲ عامل در پیشگیری از بروز و یا کم کردن خطرات ناشی از سرطان پوست ضروری است؛ عامل اول دوری از اشعه ماورای بنفش نور خورشید است؛ این اشعه میتواند با تحریک مستمر پوست سبب بروز سرطانهای پوست شود، به همین جهت توصیه میشود افرادی که شغل آنها حضور در مقابل آفتاب را الزامی میکند مانند کشاورزان، کارگران و غیره، با لباس پوشیده و بهره گرفتن از کلاههای آفتابی این وظیفه را انجام دهند. غفوری ادامه داد: توجه به خالهای پوستی و شناخت تغییرات آنها میتواند از بروز سرطان دیگر پوست که ملانوما گفته میشود پیشگیری کرده و یا با تشخیص زودرس عوارض آن را کاهش دهد. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند بیشتر بخوانید: راههای پیشگیری از سرطان گوارش/ «کولورکتال» را بیشتر بشناسید این پزشک عمومی درباره سرطانهای حفره دهان، گفت: زمان طولانی لازم است تا ضایعات مخاطی دهان و زبان به سرطان تبدیل شود؛ ۲ عامل بزرگ در پیشگیری از سرطانهای حفره دهان تأثیر دارد؛ اول رعایت بهداشت دهان و دندان، اگر حفره دهان پاکیزه نگهداشته شود و دندانها سالم باشند و به موقع مراقبتهای بهداشتی برای دهان انجام شود، احتمال بروز ضایعات پیش سرطانی و در نهایت سرطان در حفره دهان کاهش مییابد. وی افزود: عامل دوم دخانیات است؛ مواد دخانی از عوامل اصلی بروز سرطانهای پوشش دهان و زبان هستند؛ ترک زودتر سیگار و پیپ میتواند این خطر را بهطور محسوس کاهش دهد؛ بهطور کلی مواد غذایی تند و محرک بهخصوص اگر از کیفیت طبیعی سالمی برخوردار نباشند و سایر مواد دخانی و محرک نیز میتوانند در حفره دهان و یا حنجره ایجاد سرطان کنند، لازم به ذکر است که دخانیات عامل مستقیم یا غیرمستقیم یک سوم سرطانهای بدن است و تنها ترک مواد دخانی میتواند سرطانهای دنیا را به یک سوم کاهش دهد. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند این پزشک عمومی درباره سرطان مری و معده، گفت: برای سرطانهای مری و معده علاوه بر بهداشت دهان و دندان، مواد غذایی مصرفی اهمیتی بیشتر دارند؛ مصرف مواد گوشتی نمکسود و استفاده از نمک زیاد و مصرف مواد چربی بهخصوص چربیهای اشباع شده و با ترانس بالا از عوامل ایجاد سرطانهای مری و معده است. وی تشریح کرد: مصرف الکل در ایجاد سرطان لوزالمعده نقشی مهم ایفا میکند اما هنوز سایر عوامل مؤثر بهخوبی شناخته نشده است؛ سرطان روده بزرگ را از سوغاتیهای صنعتی شدن میشناسیم، مصرف کم سبزیجات و میوه و به هم خوردن عادات تخلیه گوارش، از عوامل مهم ایجاد این نوع سرطان است که امکان پیشگیری از آن کاملاً در اختیار مردم است، همچنین انجام تستهای غربالگری مانند تست خون مخفی مدفوع و کولونوسکوپی روده بزرگ بهویژه در افراد با سابقه خانوادگی این نوع سرطان بسیار با اهمیت است. بیشتر بخوانید: سرطان را با این دانه سیاه متوقف کنید/ نسخه خانگی برای درمان فیشر مقعدی/ بهترین میانوعدهها برای کودکان را بشناسید سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند عضو انجمن گوارش و کبد ایران درباره سرطان مثانه و پروستات، گفت: استفاده از دخانیات و در معرض مواد شیمیایی قرار گرفتن از عوامل مؤثر سرطان مثانه به حساب میآید؛ استفاده نابهجا از اشعه x و عدم محافظت تیروئید در مقابل این اشعه میتواند خطر سرطان تیروئید را بالا ببرد، به عنوان مثال در قدیم که برای کچلی از تابش اشعه x استفاده میکردند و یا کسانی که به هر دلیل در معرض اشعه گاما (رادیوتراپی) قرار میگیرند، یا حتی کسانی که حداقل ۲ بار از رادیوگرافیهای بزرگ دندان برای ردیف کردن دندانهای خود استفاده میکردند، خطر بروز سرطان تیروئید را افزایش دادهاند. غفوری تصریح کرد: سرطان پستان؛ یکی از شایعترین سرطانها در زنان است که با رعایت نکات بهداشتی تا حد زیادی قابل کاهش خواهد بود و یا در مراحل اولیه شناسایی میشود و از عوارض بعدی آن کم خواهد شد؛ خودمراقبتی و معاینه، رعایت وزن نسبت به قد و پیشگیری از اضافه وزن، عدم مصرف مواد چربی زیاد و عدم مصرف الکل و دخانیات از الزامات است. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند محمدرضا نورمحمدی انکولوژیست در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: ﻧﺌﻮﭘﻼزی ﯾﮏ اﺧﺘﻼل در ﺳﻄﺢ ﺳﻠﻮل اﺳﺖ ﮐﻪ به بروز ﺑﯿش از ۱۰۰ ﻧﻮع سرطان ﺑﺪﺧﯿم منجر میشود؛ این نوع سرطانها ﻣﺎﻫﯿﺖ ﺑﯿﻮﻟﻮژﯾﮑﯽ ﻣﺸﺎﺑﻬﯽ دارﻧﺪ؛ ﻫﺮ ﺳﻠﻮل ﮐﻪ ﺑﺘﻮاﻧﺪ ﻣﯿﺘﻮز (روشی برای تکثیر) اﻧﺠﺎم دﻫﺪ ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ دﭼﺎر ﻧﺌﻮﭘﻼزی ﺷﻮد و در اﯾﻦ ﻣﯿﺎن آﻧﮑﻮژنﻫﺎ و ژنهای ﻣﻬﺎری ﻧﻘﺶی ﻣﻬﻤ اﯾﻔﺎ ﻣﯽﮐﻨﺪ. این آنکولوژیست بیان کرد: ﺳﺮﻃﺎن پس از ﺑﯿﻤﺎریﻫﺎی ﻗﻠﺒﯽ ﻋﺮوﻗﯽ دوﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﺷﺎﯾﻊ ﻣﺮگ و ﻣﯿﺮ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ و ﺳﻮﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺮگ در ﮐﺸﻮرﻫﺎی ﮐﻤﺘﺮ ﺗﻮﺳﻌﻪ ﯾﺎﻓﺘﻪ است؛ این بیماری ارتباطی مستقیم با شیوه زندگی دارد و هر چه کیفیت این زندگی پایینتر باشد فرد مستعد ابتلا به این بیماری است. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند سرطان چیست؟ نورمحمدی گفت: سرطان را میتوان اینگونه تعریف کرد، ﺳﻠﻮل ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنی ماﻧﻨﺪ ﻛﻴﺴﻪای ﺣﺎوی ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ، اﺳﻴﺪﻫﺎی چرب، کربوهیدراتها و ماده حیات به نام دی ان ای (DNA) است که قابلیت رشد، تکثیر و همانند سازی را دارد؛ ﺳﺎﺧﺘﺎر ژنتیکی ﻫﺮ ﺳﻠﻮل ﺳﺮﻋﺖ رﺷﺪ، ﺗﻘﺴﻴﻢ و زﻣﺎن ﻣﺮگ آن را ﺗﻌﻴﻴﻦ میﻛﻨﺪ، در ﺣﺎﻟﺖ طبیعی، ﺟﺎﻳﮕﺰینی سلولهای فرسوده ﺑﺎ سلولهای ﺟﻮان از یک برنامه منظم ﻣﻨﻈﻢ ﺗﺒﻌﻴﺖ میﻛﻨﻨﺪ و ﻓﺮاﻳﻨﺪ رﺷﺪ و ﺗﺠﺪﻳﺪ ﺳﻠﻮلی ﺑﻪ ﻃﻮر ﺛﺎﺑﺖ در ﺑﺪن اﺗﻔﺎق میاﻓﺘﺪ. بیشتر بخوانید: علائم ابتلا به سرطان سارکوم/ دردهای استخوانی مقاوم به دارو را جدی بگیرید سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند ﻋﻮاﻣﻞ ﻣﺤﯿﻄﯽ و اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ در بروز ﺳﺮﻃﺎن نورمحمدی با اشاره به اینکه ﺳﺮﻃﺎن ﺑﯿﻤﺎری ﻣﺮﺗﺒﻂ ﺑﺎ ﺷﯿﻮه زﻧﺪﮔﯽ اﺳﺖ، گفت: محل زندگی، موقعیت جغرافیایی، عادات زندگی مانند سیگار، غذا و تغذیه، محیط زندگی و تماسهای محیطی در بروز انواع بیماریها تاثیرگذار است؛ تخمین زده شده است که حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از مجموع سرطانها به علت بروز بیماریهای عفونی باشد. وی افزود: مهمترین عوامل زیستی در بروز سرطان شامل ویروسهای هپاتیت B , C، ویروس HIV و هلیکوباکترپیلوری است؛ سرطان ﺳﻮﻣﯿﻦ ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺮگ و ﻣﯿﺮ در اﯾﺮان است که سالانه بیش از ۴۰۰ نفر در اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست میدهند و تخمین زده میشود که بیش از ۷۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور اتفاق بیافتد. این آنکولوژیست بیان کرد: پیش از ﺑﺮوز ﻋﻼﺋﻢ سرطان، برخی از آنها را میتوان توسط تستهای غربالگری تشخیص داد؛ با اﻧﺠﺎم اﻳﻦ تستها میﺗﻮان این بیماری را در مرحله اول شناسایی کرد و نسبت به درمان سریع اقدام کرد، ﺳﺮﻃﺎنهایی مانند سرطان دهانه رﺣﻢ، سرطان پروستات و سرطان سینه را میتوان از طریق تستهای غربالگری تشخیص داد. سرطان؛ بیماری کشندهای که صنعتی شدن موادغذایی برایمان سوغاتی آوردهاند درﻣﺎن ﺳﺮﻃﺎن چگونه است؟ نورمحمدی با اشاره به اینکه ﻫﺮ ﻧﻮع ﺳﺮﻃﺎن دارای ﻋﻮاﻣﻞ، ﻣﺸﺨـﺼﺎت و درﻣﺎن ﺧﺎص است، گفت: روشﻫﺎی اصلی درﻣـﺎن ﺗﻤﺎم ﺳﺮﻃﺎنﻫﺎ از ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ رادﻳوگرافی، ﺟﺮاحی ﺗﺮاپی، شیمی درﻣــﺎنی و ﻫﻮرﻣﻮن درﻣﺎنی است. بیشتر بخوانید: خبر خوش براى مبتلایان به سرطان؛ وقتى سلولهاى بنیادى تاثیر شیمى درمانى را افزایش میدهند این آنکولوژیست درباره انواع سرطانها، گفت: اﻧﻮاع ﺳﺮﻃﺎنها شامل ﻛﺎرﺳﻴﻨﻮمها مانند سرطان پوست، سرطان ریه، سرطان پروستات و سرطان سینه است؛ دسته دوم سرطانها، لوسمی و لنفومها هستند که از سلولهای تشکیل دهنده خون و سلولهای ایمنی منشا میگیرند. وی با بیان اینکه عوامل خطر بیماریهای سرطانی را میتوان به ۲ گروه کلی تقسیم کرد، ادامه داد: یکی عوامل مربوط به میزبان مانند سن، جنس و ساختار ژنتیکی است که تقریبا غیر قابل تغییر و دستکاری هستند و دیگری عوامل خطر خارجی یا محیطی مثل دود سیگار، پرتوهای یونساز، مواد شیمیایی و سمی و غیره است که میتوان آنها را پس از شناسایی یا کاملا از محیط خارج کرد و یا مواجهه انسان با آنها را به حداقل کاهش داد، در این بین جنس و سن از همه موارد مهمتر است. این آنکولوژیست افزود: تاثیر جنسیت به طور مستقیم در سرطانهای مربوط به دستگاه تولید مثل از قبیل: سرطان دهانه رحم در زنان و سرطان پروستان در مردان واضح است، در مورد سایر سرطانها غالبا تفاوتهای جنسی مشاهده میشود که به جز سرطان پستان، معمولا جنبه جنسیتی نداشته و به رفتارهای فردی مربوط است. انتهای پیام/
اخبار مرتبط
- ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیر مجاز در کشور وجود دارد
- مالچ نفتی بزرگترین دشمن محیط زیست و حیات وحش
- ممنوعیت نقل و انتقال حیات وحش در مناطق مسکونی///
- تأثير معنويت بر سلامت را جهاني كنيم/سلامت معنویت بعد فراموش شده سلامت
- هیچ صحبتی با دشمن نداریم/ جشن چهل سالگی انقلاب،//
- آب شیرینکنها یکی از عوامل آلاینده دریاها هستند ???
- کاهش کیفیت آب شرب با پرورش تیلاپیا///
- عادت بدی که نابودی زمین را رقم میزند///
- گوشهای از طبیعت بینظیر آبشار لیلم در مینودشت + فیلم//
- معرفی دوستاران آوای طبیعت استان تهران دارای محوز رسمی از استانتداری استان تهران
- آخرین جزئیات از ساخت و پرتاب ماهوارهها در کشور///
- توضیحات رئیس سازمان محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان
- پرداختن به خدمات اکوسیستمی از جمله ابزارهای اقتصادی محیط زیستی است///
- کارگاه تخصصی آموزشی مدیران عامل موسسات خیریه عضو خانه خیرین ایران در استان سمنان
- هوای پایتخت در تاریخ ۸ بهمن/ هوای تهران در وضعیت پاک است//
- چطور معنویت بر سلامت خانواده اثر میگذارد????